,

Perseidele fac spectacol pe cer în această noapte. Cel mai cunoscut eveniment astronomic

Posted by

În această noapte au loc perseidele – celebra ploaie  de meteori care se produce anual și este evenimentul asociat cu cometa Swift-Tuttle. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente astronomice cunoscut și sub denumirea de ploaie de stele.

Perseidele este cunoscut la scară largă datorită faptului că, pe durata nopții, pe cer se produc meteori luminoși ce pot fi văzuți cu ochiul liber. Anual, în perioada 17 iulie – 24 august, are loc ploaia de meteori Perseide.

Punctul maxim, atunci când se vor vedea până la 60 de meteoriți pe oră, este în noaptea de 12 spre 13 august. În noaptea de 12 august, luna va fi luminată în proporție de aproximativ 13%, iar fenomenul numit Perseide poate fi observat, cu ochiul liber, fără un echipament special.

Cum pot fi văzute Perseidele anul acesta

Ploaia de stele poate fi văzută din locuri mai puțin luminate cu o sursă artificială de lumină, fără poluare luminoasă. Ploaia de stele se vede cel mai bine după miezul nopții, atunci când nu sunt nori pe cer, în zonele de munte sau în zonele rurale, ori în locuri unde nu există clădiri înalte luminate, potrivit libertatea.ro.

Acestea se pot vedea pe cer pe o durată de aproximativ o oră. Ploaia de meteori este vizibilă în special în emisfera nordică și, la fel ca și alte ploi de meteori, posibilitatea de a o vedea mai bine este noaptea sau în orele dinaintea zorilor, atunci când partea Pământului aproape de a se roti la soare scade mai mulți meteori în timp ce Pământul se mișcă prin spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *