Perversiuni sexuale cu un copil

Perversiuni sexuale cu un copil. Totul s-a întâmplat într-un centru de la Protecția Copilului Cluj

Perversiuni sexuale cu un copil. La Centrul Țăndărică, condus de Cristina Popa, soția primarului PNL de Ciurila, Cristinel Popa, s-a înregistrat în cursul zilei de joi, un grav incident. Doi minori cu grave probleme de comportament l-au supus la perversiuni sexuale pe un alt copil de 13 ani, cunoscut pentru rezultatele bune la învățătură.

Femeia de serviciu de la Centrul Țăndărică ne-a spus că toți cei trei minori, agresorii și victima, au fost duși, vineri, la Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca, pentru a fi expertizați de medicii legiști. Agresorii pentru a se vedea dacă au discernământ iar în cazul victimei pentru a se constata traumele suferite.

”Copilul de 13 ani nu a vrut să spună nimic de frică. Alt copil care a văzut le-a spus celor din conducere și așa s-a aflat totul”, ne-a spus femeia de serviciu.

Directorul DGASPC Cluj, Nicoleta Molnar ne-a declarat că a auzit în urmă cu foarte puțin timp despre incident și că a informat Poliția Cluj.

”Ne este frică, se droghează toată ziua”. Perversiuni sexuale cu un copil

Angajații din centrele din subordinea Direcției pentru Protecția Copilului Clujse plâng de faptul că le este frică să intervină. Au existat cazuri de agresiuni asupra lor din rândul adolescenților internați, care se droghează cât e ziua de lungă.

Acum două săptămâni, o îngrijitoare de la centrul Oblio, tot din Cluj Napoca a fost bătută cu pumnii în gură și peste cap, de un tânăr drogat. Culmea este faptul că după ce a fost ruptă cu bătaia, femeia a fost cercetată disciplinar de șefii de la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj.

”Nu mai vrem să intervenim. Se droghează pe rupte acești copii. Nimeni nu face nimic. Poliția știe dar nu face nimic. Șefii știu dar se fac că nu văd. Într-o se vor omorâ între ei și atunci vor spune că nu au știut nimic. Tipic românesc. Mulți dintre ei au grave probleme de comportament. Dacă le zici ceva sunt gata să îți dea în cap”, ne-a mai spus femeia de serviciu de la Centrul Țăndărică.

Tișe a refuzat construcția unui centru special la Huedin

Anii trecuți, la Huedin s-a pus problema investiției într-un centru pentru recuperarea copiilor cu tulburări de comportament. Existau și banii oferiți de anumite țări europene și specialiștii necesari. Cel care s-a opus este chiar președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe. Acesta a opinat că nu este nevoie de un astfel de centru, deoarece copiii cu probleme pot fi integrați în centrele normale.

Timpul a trecut și s-a văzut că acest lucru nu a fost posibil.