, ,

Perversul de la Spitalul Județean Cluj. A fost condamnat după ce a adormit o femeie și a dezbracat-o complet

Posted by

Cee ce s-a întâmplat la Spitalul Județean Cluj, la secția de Imagistică Medicală, între orice închipuire.

Un tehnician medical imagist a fost condamnat de către Judecătoria Cluj și de către Curtea de Apel Cluj, la un an și șase luni de închisoarea. În plus, tehnicianul și Spitalul Județean au fost obligați să achite victimei suma de 12.000 de euro, drept daune morale.

Prima examinare de tipul RMN

Între timp, tehnicianul radiolog C.G.B. a fost concediat de la Spitalul Județean Cluj.

Procurorii clujeni susțin că C.G.B. ar fi adormit-o intenționat pe o femeie, după care a dezbrăcat-o, pentru a-i efectua o analiză de tip RMN. Nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat la examinările RMN, succesive, efectuate de C.G.B., sau dacă femeia a fost supusă unor perversiuni sexuale.

”Persoana vătămată *** s-a prezentat la Clinica de Radiologie – Serviciul de Rezonanță Magnetică pentru efectuarea unui RMN de coloană vertebrală, fiind ultimul pacient programat în aceea zi. Conform planificării serviciului din ziua respectivă, în clinică se aflau martorul ***  (medic specialist) și tehnicienii radiologi, martora ***, respectiv inculpatul C.G.B.. Între orele 17.02-17.11 , examinarea persoanei vătămate a fost efectuată de către inculpat cu respectarea protocolului medical prestabilit, în prezența celorlalte cadre medicale, convenind-se cu persoana vătămată ca aceasta să se prezinte după aproximativ 30 de minute pentru a ridica rezultatele. La această examinare, pacientei nu i s-a administrat nicio substanță de contrast și nici altă medicație”, se arată în rechizitoriu.

A doua examinare după 30 de minute

Când pacienta a revenit pentru a ridica rezultatul examinării RMN, în laborator mai era doar tehnicianul C.G.B..

Acesta i-ar fi spus că rezultatul nu este concludent și că este nevoie de o examinare cu substanță de contrast.

De aici începe și moment halucinant în conduita unui cadru medical. Procurorii spun că inculpatul C.G.B. i-ar fi administrat un somnifer puternic și că victima a fost complet dezbrăcată.

”Astfel, contrar prevederilor din fișa postului și a protocoalelor prestabilite specifice examinării, inculpatul C.G.B. i-a injectat persoanei vătămate *** o substanță de contrast paramagnetică, efectuând noua examinare RMN în lipsa indicației medicale și fără asistență medicală, totodată solicitând persoanei vătămate să se dezbrace complet, deși nu era necesar. Ca urmare a acestui fapt, în cursul procedurii efectuate în intervalul orar 18.45-19.45 , persoana vătămată și-a pierdut cunoștința, după care s-a trezit dezorientată, având stări de amețeală, manifestând trăiri afective negative raportat la faptul că pe parcursul examinării a fost dezbrăcată, ceea ce i-a trezit temerea că aducerea ei în starea respectivă a fost urmărită de inculpat pentru a o agresa sexual. După ce a părăsit unitatea medicală, persoana vătămată *** a luat legătura cu medicul de familie, care i-a comunicat că manifestările clinice descrise nu sunt efecte normale ale injectării cu substanță de contrast și i-a recomandat să efectueze o analiză toxicologică”.

S-au găsit urme de somnifere în sângele victimei

La recomandarea medicului de familie, victima a mers la UPU de la Spitalul Județean Cluj unde i s-au recoltate probe de sânge și de urină.

”Potrivit concluziilor buletinului de analiză toxicologică emis de I.M.L Cluj Napoca, în proba de urină recoltată de la persoana vătămată *** s-au identificat fracțiuni structurale ale benzodiazepinelor, posibil derivate din structura midazolamului … Examenul medico-legal efectuat pentru a se evidenția o posibilă agresiune sexuală a fost negativ”, se mai arată în rechizitoriu.

Imagistul a refuzat să facă declarații pe tot parcursul procesului penal, invocând drept la tăcere. 

 

 

 

 

 

Un răspuns

  1. Avatar C.G.B
    C.G.B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *