Peste 1.000 de copii din Gilău, lăsați fără hrana caldă. Primarul PNL a sistat toate plățile

Posted by

Părinții elevilor din Gilău, care învață la Liceul Teoretic Gelu Voievod au rămas fără hrana caldă. Lăsați fără hrana caldă.

În total este vorba despre 1.045 de elevi și preșcolari. Indiferent că vorbim de copii de creșă sau de grădiniță, sau de elevi, niciunul nu mai beneficiază de o masă caldă.

Părinții au fost deja anunțați că începând cu data de 27 februarie 2024, trebuie să plătească pentru masa caldă.

”Începând cu luna ianuarie, programul Masa caldă s-a transformat în programul Masa sănătoasă. Acest program include mai multe școli din țară. Fondurile pentru acest program nu au fost alocate înca școlilor. Majoritatea școlilor din județ au sistat distribuirea suportului alimentar înca din ianuarie. Noi am beneficiat de sprijinul Primăriei Gilău și am continuat programul până acum. Din lipsa de fonduri, ne vedem în situația de a sista și noi programul, până cand vom primi finanțare de la Guvern. Așa că, începând de marți, 27.02.2024 vă solicităm achitarea contravalorii mesei pentru copii. Așa cum s-a stabilit la începutul anului școlar, adică 15 lei pe zi, pentru fiecare copil”, se arată în anunțul oficial.

Primăria Gilău are excedent financiar. Copiii lăsați fără hrana caldă.

În acest caz, mai trebuie spus că Primăria Gilău a încheiat anul fiscal 2023, cu excedent financiar. Cu alte cuvinte a rămas cu un plus în conturi de 12.7 milioane de lei, bani necheltuiți pe investițiile propuse.

De asemenea, în noiembrie 2023, Consiliul Local Gilău a votat pentru suplimentarea cu trei lei a contravalorii mesei calde pentru 1.084 elevi.

Primăria Gilău a subvenționat pentru o perioadă scurtă de timp, programul masa caldă. Acum, spun sursele noastre, cei de la Primăria Gilău, condusă de liberalul Gelu Topan, au motivat că nu mai au baza legală de a plăti masa elevilor, până la momentul alocării banilor de către Guvern.

La această unitate școlară sunt înscriși 38 de copii la creșă, și alți aproximativ 240, la grădiniță. Aceștia subt cei mai afectați, deoarece părinții sunt obligați să suporte din propriul buzunar, programul masa caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *