,

Peste 160 de intervenții ale pompierilor la Cluj după furtună

Posted by

Peste 160 de intervenții ale pompierilor clujeni după furtuna de joi seara. ISU Cluj a realizat bilanțul intervențiilor în urma furtunii.

Peste 160 de intervenții ale pompierilor clujeni
Peste 160 de intervenții ale pompierilor clujeni

Începând cu ora 20:00, s-au primit peste 160 de solicitări venite prin 112. Majoritatea situațiilor au venit ca urmare a acumulării apei în subsoluri și mai multe străzi au fost inundate.

Pompierii au lucrat la foc automat

Totodată, pentru alertarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteorologice cod portocaliu. RO-ALERT a fost valabil în Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Floresti, Apahida și Jucu.

Echipajele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei acumulate în 9 subsoluri și 12 imobile, precum și la o alunecare de teren în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea 9 arbori doborâți de vânt, care au avariat 8 autoturisme.

Alunecare de teren
Alunecare de teren

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo cod portocaliu au acționat 10 autospeciale, cu 7 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.

De asemenea, în sprijinul echipajelor noastre au acționat forțe și mijloace ale Poliției Locale, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociația Cert Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *