Acasă EVENIMENTE Peste 40.000 de oameni au semnat petiția pentru introducerea cursurilor de prim-ajutor...

Peste 40.000 de oameni au semnat petiția pentru introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli. Ideea a venit după ce o fetiță s-a înecat cu un jeleu

0

Petiția pentru introducerea cursurilor de prim-ajutor în școli a fost semnată de peste 40.000 de persoane, în doar câteva zile, inițiativa aparținând Declic.

Se cere senatorilor să includă cursurile de prim ajutor în proiectele legilor Educației. 

Ideea a venit după tragica moarte a fetiței care a murit înecată cu un jeleu în localitatea GeacaGeaca din județul Cluj.

Proiectele legilor Educației au trecut, miercuri, de Camera Deputaților și vor fi discutate în Comisia de Învățământ de la Senat, iar votul final ar fi pe 22 mai, potrivit vicepreședintelui Senatului, Sorin Cîmpeanu

România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește persoanele care știu să acorde primul ajutor. De aceea, introducerea cursurilor de prim ajutor în școli, pentru profesori, personalul auxiliar și elevi, este esențială. Manevrele de prim ajutor salvează vieți, dar pentru asta trebuie învățate, chiar de pe băncile școlii”.

Manevrele de prim ajutor salvează vieți, dar pentru asta trebuie învățate, chiar de pe băncile școlii, subliniază inițiatorii petiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.