,

Peste 60 de credincioși au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Nicula! 6 persoane au fost transportate la spital

Posted by

Pompierii, personalul medical și voluntarii SMURD au fost la datorie în aceste zile în timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj.

Astfel, potrivit unui comunicat oficial, au avut nevoie de îngrijiri medicale un număr de 61 de credincioși, dintre care doar 6 au fost transportați la spital.

„Prin intermediul punctului medical avansat, operaționalizat în incinta Mănăstirii de către unitatea noastră în colaborare cu personalul medical și voluntarii SMURD, au fost acordate îngrijiri medicale pentru 61 de persoane prezente la eveniment. Dintre acestea doar 6 au necesitat transportul la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În general, afecțiunile pentru care s-a solicitat sprijinul salvatorilor au fost diverse, însă de cele multe ori au fost situații cauzate de hidratarea insuficientă și epuizarea participanților pe timpul temperaturilor ridicate.

În perimetrul mănăstirii au fost prezenți zilnic 15 pompieri pentru a oferi la nevoie răspunsul eficient în cazul situațiilor de urgență.
Totodată, au fost pregătite în permanență două autospeciale pentru stins incendii și două ambulanțe SMURD.

Acțiunile au fost desfășurate în cooperare cu structurile județene din subordinea ministerului afacerilor interne și Serviciul Județean de Ambulanță Cluj”, a anuntat ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *