Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Peste 60 de credincioși au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Nicula! 6 persoane au fost transportate la spital

Pompierii, personalul medical și voluntarii SMURD au fost la datorie în aceste zile în timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj.

Astfel, potrivit unui comunicat oficial, au avut nevoie de îngrijiri medicale un număr de 61 de credincioși, dintre care doar 6 au fost transportați la spital.

„Prin intermediul punctului medical avansat, operaționalizat în incinta Mănăstirii de către unitatea noastră în colaborare cu personalul medical și voluntarii SMURD, au fost acordate îngrijiri medicale pentru 61 de persoane prezente la eveniment. Dintre acestea doar 6 au necesitat transportul la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În general, afecțiunile pentru care s-a solicitat sprijinul salvatorilor au fost diverse, însă de cele multe ori au fost situații cauzate de hidratarea insuficientă și epuizarea participanților pe timpul temperaturilor ridicate.

În perimetrul mănăstirii au fost prezenți zilnic 15 pompieri pentru a oferi la nevoie răspunsul eficient în cazul situațiilor de urgență.
Totodată, au fost pregătite în permanență două autospeciale pentru stins incendii și două ambulanțe SMURD.

Acțiunile au fost desfășurate în cooperare cu structurile județene din subordinea ministerului afacerilor interne și Serviciul Județean de Ambulanță Cluj”, a anuntat ISU Cluj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe str. 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău. La fața locului sau...

EVENIMENTE

La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj au fost sesizați despre producerea unui accident de...

EVENIMENTE

UPDATE Victima a fost extrasă în siguranță de pompieri și predată echipajelor medicale. Mai exact, este vorba despre un bărbat, conștient. Știrea inițială Pompierii...