,

Petrecere de petrecere cu vânătorii clujeni! Au petrecut cu armele lângă ei și cu Aurel Tămaș la microfon

Posted by

Mai multe imagini și înregistrări video cu o petrecere, la care au participat mai vânătorii clujeni, au fost postate pe o rețea de socializare.

Sursele noastre ne-au declarat că vânătorii au deschis sezonul de vânătoare pe fondul de vânătoare 47, ”Gelu Gilău”.

Șeful acestei grupe de vânătoare este Dorin Nemeș, șeful de la Scutul Negru. Aceleași surse ne-au declarat că în trecut, doi dintre vânătorii acestei grupe au avut probleme cu legea penală, și le-au fost rdicate armele.

Până aici nimic periculos. Aceleași surse ale noastre ne-au declarat că vânătoarea a mers ”prost”, că doar un porc mistreț a trecut prin cătarea puștilor vânătorilor, dar a scăpat.

Un alt doilea trofeu a fost un urs, dar cum nu exista autorizație emisă de Ministerul Mediului pentru acest lucru, vânătorii nu au tras. Vânarea urșilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea, dacă vânătorul nu deține un permis pentru acest lucru.

Petrecerea cu puștile lângă ei

Ceea ce ne-a atras atenția în cazul acestei vânători, a fost petrecerea pe cinste care a urmat.

Deși legile vânătorii interzic consumul de alcool, vânătorii au trecut rapid la ”concluziile” de după vânătoare. În imagini, cunoscutul Aurel Tămaș le-a cântat celor prezenți. Pentru ca totul să iasă foarte bine la acest capitol, au fost aduși mai mulți instrumentiști, care au ținut tonul.

Ioan Morocăzan de la RADP Cluj, dreapta, cu o bere in mână.
Ioan Morocăzan de la RADP Cluj, dreapta, cu o bere in mână. Sursa foto: Gelu Gilău

Printre ei câteva nume, Aurel Tămas, Iuliu Mârza – șeful Serviciului de Urbanism de la Primăria Apahida sau Ioan Morocăzan, de la RADP Cluj. Pe imagini mai apar un avocat, un angajat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Iuliu Mârza, stanga, șeful Urbanismului din Apahida.
Iuliu Mârza, stanga, șeful Urbanismului din Apahida. Sursa foto: Gelu Gilău

Sursele noastre care au participat la ”concluzii” ne-au declarat că armele au fost lăsate în autoturime.

Fără alcool la vânătoare

Astfel în Ordinul 353/2008, privind Regulamentul de Organizare și Practicare a Vânătorii este interzis consumul de alcool, pe timpul vânătorii, înainte și după.

Organizatorii au obligația legală ”să interzică exercitarea vânătorii de către persoanele aflate în stare de ebrietate, precum şi consumul de alcool în timpul vânătorii”.

De asemenea, la vânătorile colective vânătorii au interzis la ”consumul de băuturi alcoolice în timpul acţiunii de vânătoare”.

Suntem curioși să aflăm de la Poliția Cluj ce măsuri legale vor fi dispuse în acest caz. Nu de alta, dar ce se putea întâmpla dacă un vânător mai bine ”afumat” își aduce aminte de unele probleme mai vechi și lua arma din mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *