,

Petrecere privată fără distanțare socială și fără măști cu sute de participanți, la Cluj Arena. Procurorii au deschis un dosar penal!

Posted by

O firmă din București a organizat o petrecere privată numită „Lasă-mă, papa, la party IV” în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Cluj Arena, cu sute de participanți, fără a fi respectate măsurile de distanțare socială și fără purtarea măștilor de protecție de către public.

La eveniment invitatul principal a fost renumitul DJ Vali Bărbulescu, care a mixat cele mai cunoscute hituri vechi, iar participanții au dansat și s-au distrat fără a ține cont de vreo măsură de protecție și de distanțare socială, în timp ce în spitalele clujene nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID.

Imaginile au apărut în presă, iar petrecerea a fost oprită de echipajele de poliție. Organizatorul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Organizatorul petrecerii este Vlad Mihălăchioiu, cel care a dat naștere conceptului de petreceri private THE DATE din București, iar evenimentul de la Cluj-Napoca s-a aflat la a patra ediție.

Prețul unui bilet de acces a fost 50 lei.

Pe pagina de Facebook a evenimentului, organizatorul a menționat că se vor respecta toate măsurile de protecție anti-COVID, însă din imaginile apărute în spațiul public aceste reguli nu au fost respectate.

„La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizati cu privire la faptul că în incinta stadionului „Cluj Arena”, se află în desfășurare un eveniment privat, cu participarea unui public numeros.

La scurt timp, la locația menționată s-au deplasat echipaje ale poliției, cele sesizate confirmându-se.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991.

Totodată, s-au întocmit actele premergătoare constatării flagrante a infracțiunii prevăzute de articolul 352 din Codul penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

În continuare, sunt derulate verificări în vederea stabilirii stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, intervenția polițiștilor fiind asigurată prin sistemele portabile de tip body-camera”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Procurorii clujeni de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au anunțat că au deschis un dosar penal.  „Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu la data de 04.10.2020 cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în noaptea de 03/04.10.2020,  o societate comercială a organizat o petrecere privată în incinta Cluj Arena din mun. Cluj – Napoca, la care au participat aproximativ 320 de persoane, care nu au purtat mască de protecţie şi nu au păstrat distanţarea fizică recomandată. În consecinţă, la data de 04.10.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 5476/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *