Acasă EVENIMENTE Pivariu nu a fost capabil să cheltuie toți banii din bugetul anului...

Pivariu nu a fost capabil să cheltuie toți banii din bugetul anului 2022. Milioane de lei au rămas neinvestite deși oamenii cer școli, grădiniță, creșe sau un punct medical

0

La nivelul comunei Florești, județul Cluj, milioane de lei din bugetul pentru anul 2022, au rămas nefolosite. Asta înseamnă că proiectele demarate nu au fost finalizate la timp sau nu au mai fost pornite niciodată.

În tot acest timp, la nivelul comunei, traficul este infernat, locuitorii fiind obligați să petreacă în mașini sau autobuze zeci de minute bune.

În domeniu școli sau grădinițe, cu suma de bani care a rămas nefolosită în anul 2022, se putea construit câte una din cele două unități școlare amintite mai sus. Ca un exemplu, la Apahida, primarul de acolo a construit o grădiniță modernă, nouă săli de grupă, investiția finală fiind de cinci milioane de lei.

La nivel de asistență medicală publică, unde Floreștiul duce lipsă acută de un cabinet medical pediatric, cu linie de gardă, nu s-a făcut nimic.

Opt milioane de lei rămase nefolosite

În ședința Consiliului Local din Florești, Cluj, unde s-a discutat bugetul pentru anul 2023, au fost prezentate și date financiare cu privire la excedentul pe anul 2022. Acești bani au rămas neutlizați și au fost reportați pentru anul bugetar 2023.

Astfel, din HCL aflăm că excedentul financiar pentru anul 2022 este de 8.83 milioane lei, adică 1,78 milioane euro.

Administrația Pivariu a mai reușit și un record trist pentru comuna Florești. Este vorba despre cea mai mare sumă de bani care a rămas nefolosită din 2016 și până în prezent.

Dacă la nivelul anilor 2016-2021, totalul excedentului a fost de 4.27 miloane lei, doar într-un singur ani, 2022, valoarea acestuia a fost dublu 8.83 milioane de lei.

Asta arată că administrația primarului Pivariu este incapabilă să utilezeze resursele publice pentru binele locuitorilor din Florești, și pentru nevoile acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.