, ,

Planul secret prin Ungaria vrea să pună mâna pe Hotelul Continental. Șefii ANAF Cluj fac un joc ciudat pentru care trebuie să răspundă

Posted by

Pe rolul Tribunalului Specializat Cluj, există un dosar care se referă la insolvența firmei Napocamin SRL, care deține în proprietate Hotelul Continental din Cluj Napoca. Dosarul se află pe masa judecătorului Ancuța Pavelescu, cunoscut ca un magistrat care își face datoria foarte bine.

De curând, în presa locală din Cluj Napoca au apărut informații că Hotelul Continental din centrul zero al Clujului, este evaluat la 40 de milioane de euro

Sursele noastre susțin că în acest dosar, există un joc foarte interesant făcut de Statul Maghiar prin mai multe firme, totul menit pentru a pune mâna pe Hotelul Continental.

Cum vrea Ungaria să pună mâna pe ”Conti”

Planul construit cu mare atenție, și încă din timp, are și câteva lacune foarte mari, spun analiștii din serviciile secrete românești, care vor face tot posibilul pentru a bloca orice fel de manevre care ar putea duce la pierderea Hotelului Continental.

Primul pas făcut, în baza acestui plan a fost cumpărarea unei creanțe în valoare de 25.92 milioane lei, de la o altă firmă care era înscrisă la masa credală. Se întâmpla la sfârșitul lunii aprilie 2021. Pentru a nu periclita ancheta informativă, acestei firme, care a cumpărat creanța, îi vom spune SC ”A” SRL.

Ulterior, după câteva luni de la aceasta operațiune, ”A” SRL depune un plan de reorganizare a societății Napocamin SRL, în care arată adevăratul plan asupra căruia vom reveni.

Analiza financiară pe ”A” SRL

Societatea ”A” SRL are trei angajați, iar în ultimii cinci ani de activitate a avut cifre de afaceri și profituri modeste, având în vedere domeniul în care activează.

Dacă ar fi să ne luăm după aceste cifre de afaceri declarate, și profituri nete realizate, unele cu minus, firma nu ar fi avut de unde să pună jos peste cinci milioane de euro, adică peste 25 de milioane de lei, bani cu care ar fi plătit creanța, pentru a putea intra în jocul privind preluarea clădirii Hotelului Continental.

Așa cum se poate vedea în tabelul de mai jos, în 2017 firma ”A” SRL a avut o cifră de afaceri de 586.169 lei, iar în 2018, una și mai modestă, de 120.650 lei.

Profitul pe ultimii cinci ani, mai exact perioada 2017-2021 a fost de 2.01 milioane de lei.

În aceste condiții se ridică întrebarea fierească de unde a avut societatea respectivă banii pentru a cumpăra creanța.

Sursele noastre susțin că aici intervin mai multe firme controlate de serviciile secrete maghiare, care au misiunea de preluare a Hotelului Continental din Cluj Napoca, și trecerea lui în proprietatea Ungariei, prin diferite forme.

Planul de reorganizare a dat totul pe față

Pornind de la planul de reorganizare depus de ”A” SRL, la Tribunalul Specializat Cluj, care trebuie aprobat, sau nu, de judecător, toată strategia a ieșit la iveală.

Ne referim aici la planul care este depus la dosarul de insolvență, și care prevede ce anume se va întâmpla cu Hotelul Continental. La dosarul, mai exista un plan de reorganizare depus de lichidatorul judiciar numit de judecător.

Planul de reorganiare depus de ”A” SRL, prevede divizarea parțială a societății Napocamin SRL, și stabilește condițiile de realizare a divizării parțiale, prin desprinderea unei părți din elementele de activ și de pasiv ale persoanei juridice, care va continua să existe, concomitent cu transmiterea acestei părți către o persoană juridică existentă, respectivă către societatea ”A” SRL.

”Elementele de activ și de pasiv fac obiectul transferului ca urmare a divizării Napocamin SRL și care vor constitui patrimoniul ”A” SRL sunt următoarele:

a. Elemente de activ – active imobilizate – construcții – Hotel New York – Continental, (New York – denumirea dată de maghiari – n.n.), pus teren aferent de 1,497 lei”, se arată în planul depus de ”A” SRL.

Divizarea patromiului înseamnă că Hotelul Continetal va putea fi preluat de ”A” SRL, după care capitalul social al acesteia ar putea fi cumpărat de cine trebuie, astfel încât clădirea simbol a Clujului, să ajungă în proprietatea Statului Maghiar.

Jocul ciudat făcut de ANAF Cluj

La nivelul ANAF Cluj se face un joc foarte ciudat, care acum este verificat de serviciile de specialitate ale Statului Român.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj și-a dat avizul favorabil pentru acest plan de reorganizare propus de ”A” SRL, ceea ce reprezintă un lucru mai mult decât ciudat.

Unul dintre oficiali ne-a declarat că pe el îl interesează doar să recupereze datoriile pe care Napocamin SRL, le are față de bugetul de stat.

Totodată, oficialul a mai spus nu crede că patrimoniul societății va fi divizat, și hotelul Continental să ajungă la cine trebuie, negând astfel, planul de reorganizare depus de ”A” SRL, aprobat tocmai de administrația pe care o conduce.

”Noi vrem doar banii pe care Napocamin îi datorează bugetului de stat și nimic altceva. Nici nu ne interesează. Cred că sunt doar povești legate de divizarea și înstrăinarea clădirii Hotelului Continental”, ne-a conchis angajatul cu funcție de conducere.

Mai jos publicăm faximile din planul de reorganizare propus de ”A” SRL, în care se vorbește de divizarea patrimoniului, și plata către ANAF a datoriilor restante.

De ceilalți creditori nu se mai face referire, aceștia urmând să își recupereze sumele din activitatea societății Napocamin SRL, se mai arată în planul de reorganizare, lucru total imoral.

Emil Boc supraveghează totul

În ultimii ani, Emil Boc, primarul Clujului și-a manifestat de mai multe ori, în public, intenția ca Primăria Cluj Napoca să cumpere Hotelul Continental.

”Suntem la curent cu tot ce se întâmplă. Urmărim subiectul cu maxima atenție. Încercăm să blocam legal orice tranzacție pe care vor sa o facă. Nu pot face fără dreptul de preempțiune. Atacăm în instanța orice tranzacție”, ne-a declarat primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *