Platforma de vaccinare îi minte pe români. Oamenii nu se pot programa deși apar locuri libere

Posted by

Pe platforma de vaccinare, accesată luni, la ora 17.30, se arată că în județul Cluj mai sunt locuri libere pentru vaccinare, în trei centre. Este vorba despre centrul de vaccinare de la Huedin, Florești și Mociu. La Huedin și Mociu se arată că sunt câteva sute de locuri libere, iar la centrul de la Florești, sub 100 de locuri libere.

În realitate, toate cele trei centre au zero locuri. Dovada este mai jos. Deși, oficial se spune că persoanele trecute de 65 de ani, sau cele cu boli cronice, se pot programa pentru vaccin, și asta pentru că la cele trei centre sunt locuri libere, în realitate, nu există niciun loc liber.

Clujenii sunt revoltați din cauza acestui mod de a comunica al oficialităților care se ocupă de platforma de vaccinare.

”De la început au fost probleme. Ba că funcționează platforma, ba că nu funcționează. Acum e altă problemă. Îți apare că sunt locuri libere, dar ele nu sunt libere. Te face să îți pierzi timpul pe platformă să cauți disperat un loc la vaccin și el să nu fie”, a spus Claudia Popa.

Se vor face liste de așteptare

Autoritățile medicale spun că începând cu data de 15 martie 2021, se schimbă strategia privind vaccinarea populației. Se vor face liste de așteptare iar programarea efectivă la vaccin se va face direct din listă, a declarat duminică, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El spune că după 15 martie se vor putea programa și persoanele din etapa a treia (populația generală), iar vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în aprilie.

Medicul a explicat, că prin operaționalizarea acestei liste de așteptare, din 15 martie, persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față.

„Dacă operaționalizam mai devreme lista de așteptare reduceam foarte mult din opțiunile persoanei. Din 15 martie această listă va fi disponibilă și fiecare persoane o va putea accesa și se va putea înscrie. După ce lista de așteptare va fi disponibilă, ocuparea unui loc în platformă, adică programarea efectivă pentru vaccinare, se va face doar din această lista de așteptare. Platforma va avea opțiunea de a notifica în primul rând persoanele din listă și se va așteapta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora”, a explicat medicul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *