PNL va pierde după ce a deschis ușa primarilor PSD. O demisie de răsunet în PNL Cluj și cuvinte dure!

Posted by

Decizia liderilor PNL Cluj de a aduce în partid toți primarii PSD care au vrut să facă acest pas, devenind astfel traseiști politici, a stârnit vii reacții în rândul vechilor PNL-iști.

La Dej, sosirea primarului Morar Costan, cu arme și bagaje de la PSD la PNL, este văzută cu ochi răi de către cei care au pus bazele partidului și au făcut opoziție adevărată împotriva PSD, și deci și a primarului Costan, atunci când acesta era reședintele PSD Dej.

Vicepreședintele PNL Dej, Marius Butuza a anunțat în această dimineață că a demisionat din PNL, deoarece nu a putut fi de acord cu politica lui Daniel Buda și Alin Tișe, zis ”Tișe șapte blocuri”, șefii PNL Cluj de a aduce în partid foarte mulți primari PSD.

”Din nefericire, s-a întâmplat lucrul de care mă temeam cel mai mult și anume faptul că partidul pentru care am lucrat cu inima, sufletul și mintea de-a lungul întregii mele cariere politice (scurtă ce-i drept), ne-a trădat și ca urmare mă văd nevoit să iau neplăcuta decizie de a mă delimita de acțiunile acestuia, în singurul mod pe care-l consider demn și onorabil. Nu cunosc rațiunile care au îndemnat conducerea P.N.L., pe care am considerat-o întotdeauna ca fiind formată din oameni integri și verticali, să ia o asemenea decizie, de a ”aduce pe dracul în casă cu lăutari”, dar constatăm cu toții că acesta este un fapt asumat, ireversibil și inutil de comentat aici. Personal nu pot fi de acord cu o asemenea decizie umilitoare și profund nedreaptă pentru echipa care a condus, la bine și la greu, la nivelul municipiului destinele organizației P.N.L., consider că acest lucru este inacceptabil și de aceea și mă văd pus în situația de a-mi da demisia, din toate funcțiile din partid, din funcția de consilier local ales pe listele P.N.L., precum și din Partidul Național Liberal. Nu este o decizie ușoară, deoarece am avut și sper că încă mai am în această organizație mulți prieteni, oameni de calitate care au fost mereu alături de noi, oameni cu care am construit multe proiecte pentrui oraș, oameni cu care am dus campanii ani de-a rândul împotriva celor care azi ne-au fost impuși nu doar ca și colaboratori ci, cruntă ironie, ca “noii lideri a mișcării liberale din Dej”. Regret nespus acest fapt și sper că (de acum) foștii mei colegi și colaboratori din P.N.L., mă vor ierta pentru acest gest, nu-l vor interpreta ca pe o lașitate, iar eu personal le mulțumesc pe această cale pentru toată prietenia, încrederea și curajul politic pe care m-i l-au inspirat de-a lungul acestor ani. Sunt sigur că viitorul va arăta cu claritate faptul că decizia luată, a fost una logică și justă în contextul actual și le doresc foștilor mei camarazi mult succes, putere și (poate) răbdare pentru a trece prin acest jenant moment din istoria PNL Dej”.

Un răspuns

  1. Avatar Dumitru Borțun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *