, ,

Poliția Locală doarme în Florești, în timp ce Parcul Poligon este distrus și transformat în ghenă de gunoi din cauza proastei creșteri a locuitorilor

Posted by

Parcul Poligon rămâne unul dintre cele mai importante obiective de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii comunei Florești, însă proasta creștere și lipsa de educație a unora dintre aceștia transformă acest loc într-o adevărată ghenă de gunoi.

Mizerii lăsate peste tot, coji de semințe, ambalaje, resturi de mâncare sau sticle de alcool sunt aruncate, zilnic, prin tot Parcul Poligon, oferind o imagine dezolantă a lipsei de respect pentru banul public.

Floreștenii se plâng că seară de seară se adună adolescenți în „Poligon”, în special rromi, unde petrec, consumă alcool și fumează, iar Poliția Locală nu pare să existe în Florești, reprezentanții ei dorm în front, în loc să patruleze în zonă.

Floreșteni nemulțumiți, nepăsarea autorităților locale 

În timp ce „Locala” mimează activitatea în Floresti, consumul de alcool este la ordinea zilei în celebrul parc al comunei, iar locuitorii sunt nemulțumiți de gălăgie și gunoaiele lăsate în urmă.

În pergolă se adună mereu adolescenți, de multe ori rromi, seara, beau și fumează și fac mizerie fără să fie sancționați. Paza nu îi poate sancționa, poliția locală nu le face decât poze la buletine, niciodată nu au amendat pe nimeni, poți să faci ce vrei în parcul ăsta.

Femeia de servici vine la ora 14. Face curat când e deja plin de copii. Îi prăfuiește pe toți.

Se intră cu câini și se fumează fără să poată fi sancționați. Parcul are bălți și gropi cu noroi și nu se fac reparații.

Ideea e că parcul este perceput de primar ca fiind util doar pt evenimente precum bâlciuri sau alte activități comerciale.

De exemplu tot sezonul de iarnă de anul trecut amplasarea tarabelor a fost pe iarbă și fix lângă spațiile de joacă. Unele tarabe vindeau și țuică, se fuma la greu pe alei. Era loc suficient în spate spre parcare sau pe platoul mare de dale. Dar neapărat au trebuit amplasate acolo unde mai era un pic de spațiu de joacă disponibil pt copii. La final numai gropi și noroaie au lăsat după ei comercianții cu diverse rulote caruseluri și trenulețe.

Vara trecută au instalat o terasă enormă care comercializa alcool pe timp de zi în parc, iar noaptea se făceau chiar și focuri de tabără în niște ligheane mari de tablă. Fumul se ducea la blocurile de lângă. Au amplasat rulote de fast-food pe linia celor 3 blocuri de vis a vis de parc în care frigeau zilnic mici și cefe.

Fiind în fața blocurilor la doar câțiva metri tot fumul mergea în balcoanele oamenilor. Cei ce locuiesc acolo se plângeau mereu că nici să își aerisească locuințele nu pot. Că ori e gălăgie din parc, ori e muzică, ori e putoare, ori sunt derbedeii din pergola care urlă și înjură ca animalele.

Dar revenind la problema de azi, mizeria și lipsa sancționării celor care distrug, înjură și fac mizerie și nu respectă regulile într-un parc public făcut din banii noștri si a cărui scop este să mergi să petreci timp de calitate cu familia sau pt recreere au un singur vinovat „primarul” sau mai bine zis „poliția locală” pt că nu sunt capabili să aplice legea. Sau le este frică. Mulți oameni deja îl evită pt ca toate astea au creat o percepție negativă asupra parcului””, se arată într-un mesaj pe un grup de Florești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *