,

Fostul șef al Serviciului de Străini Cluj reținut pentru trafic de migranți! Cererea de arestare se judecă la Tribunalul Cluj

Posted by

În cursul zilei de joi, Tribunalul Cluj a fost sesizat cu o cerere de emitere a unor mandate de arestare în cazul a trei persoane din Cluj Napoca, acuzate de trafic de migranți.

Procurorii de la DIICOT Cluj au cerut arestarea a trei persoane pe numele lor: Creț Istvan, Ludușan Marius Vasile și Abdeltawwab Ahmed Said Moustafa.

După ce s-a pensionat, Ludușan Marius Vasile avea o firmă, despre care procurorii de la DIICOT spun că era doar paravanul întregii afaceri.

Informația a fost lucrată la Timișoara

Din priele informații, dosarul a ajuns la DIICOT Cluj, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera Timișoara, care a fpcut primele investigații. Se pare că mai mulți migranți au furnizat informații certe care au putut proba o anumită stare de fapt.

trafic de migranti
trafic de migranti

”Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, ar fi fost constituit un grup infracțional care ar fi acționat în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale, respectiv recrutarea migranților, adăpostirea acestora pe teritoriul României și, ulterior, ar fi înlesnit trecerea ilegală a frontierei de stat, destinația finală fiind țări din vestul Europei”, susține DIICOT.

Aceleași surse oficiale mai susțin că cei trei bărbați propuși pentru arestare au dat o aparență de legalitate activității infracționale.

”Membrii grupului ar fi realizat recrutarea migranților, prin intermediul unor firme de plasare a forței de muncă, le-ar fi încheiat contracte de muncă fictive, pe perioade scurte, și le-ar fi facilitat trecerea ilegală a graniței României, încasând de la fiecare migrant sume cuprinse între 4.000 – 4.500 de euro. De asemenea, unul dintre bărbați ar fi intermediat, în numele unei societăți comerciale, obținerea avizelor de muncă, în schimbul a 750 de euro, pentru fiecare dosar”, mai susține DIICOT.

Șapte transporturi de migranți

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate și oprite șapte transporturi ilegale de migranți, șase pe teritoriul României și unul în Ungaria.

”La data de 6 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, cu sprijinul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj – Napoca, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj–Napoca, fiind descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și laptopuri, suporți amovibili de memorie, 3.000 de euro și înscrisuri”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *