Acasă CALEIDOSCOP Polițist trimis la pământ de un pensionar cu un croșeu. Omul legii...

Polițist trimis la pământ de un pensionar cu un croșeu. Omul legii a luat „somn” instant – VIDEO

0

Un echipaj din București format din doi polițiști, o femeie și un bărbat, a răspuns la un apel la numărul unic de urgență 112.

Odată ajunși la apartamentul cu pricina, cei doi oameni ai legii s-au prezentat la acțiune, iar un pensionar care a deschis ușa nu a stat mult pe gânduri și a sărit direct la polițist, căruia i-a aplicat un croșeu direct și i-a dat „somn”.

Totul a fost filmat cu camera tip bodycam.

De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează” sau cum ar spune diverși oameni politici, „Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare”

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o „banală” intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama „scandal în familie”. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: „Vârstnic pus la pământ de polițiști”, „Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân” și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, au precizat reprezentanții Europol.

VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.