,

Polițiști anchetați pentru că nu au declarat câștigurile obținute la „păcănele”. Care sunt sumele încasate

Posted by

Mai mulți polițiști sunt acuzați de fals în declarații de avere, după ce ar fi câștigat sume mari de bani la jocuri de noroc, însă nu au declarat banii. Sumele nedeclarate de oamenii legii sunt de peste 200.000 de lei.

ANI a sesizat parchetele

Agenția Națională de Integritate a sesizat o discrepanță considerabilă între averea dobândită și veniturile realizate de către un polițist din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. Prin urmare, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, pentru a verifica diferența nejustificată de 99.104 lei, potrivit playtech.ro.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Polițistul este suspect de fals în declarații, având în vedere că nu a menționat deținerea și înstrăinarea unui număr mare de autoturisme, în declarații de avere depuse în perioada supusă evaluării.

Un alt funcționar public cu statul special, Șef serviciu la Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a ajuns în atenția ANI, care a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Agentul este suspect de comiterea infracțiunii de fals în declarații, întrucât nu e declarat veniturile încasate din jocuri de noroc. Este vorba despre suma de 142.617 lei, acestea nefiind trecute în declarații de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Venituri de peste 200.000 de lei, nedeclarate

Aceeași infracțiune a fost constată și în cazul unui agent șef de poliție în cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției orașului Pantelimon – IPJ Ilfov. La fel ca și în celelalte cazuri, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casați și Justiție. Agentul este suspect de comiterea infracțiunii de fals în declarații, având în vedere că nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare de 35.604 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, deoarece nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 13.211 lei. Este vorba despre un fost funcționar public cu statut special cu funcție de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Centrul de Formare Inițială și Continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *