,

Polițistii clujeni au confiscat sute de kilograme de afine și ciuperci

Posted by

Politistii au desfasurat ieri actiuni cu specific silvic. Ei au verificat activitatile de recoltare si de comercializare a ciupercilor si fructelor de padure.

La data de 19 august a.c., in intervalul orar 09.30-14.30, politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Floresti, in colaborare cu politisti din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca au desfasurat activitati de verificare a respectarii prevederilor legale privind activitatile de recoltare si comercializare a ciupercilor si a fructelor de padure”, au arătat ceo de la IPJ Cluj.

In urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale. In plus, s-a dispus confiscarea a 86 de kilograme de ciuperci si 512 kilograme de afine.

Cele 598 de kilograme de ciuperci si afine au fost predate unei unitati comerciale de profil in vederea valorificarii. Valoarea lor estimate este de circa 6.900 lei.

Totodata, politistii au actionat cu scopul prevenirii si combaterii activitatilor ilicite din domeniu silvic. Acestea se refera la taierea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase. Nu se vorbeste insa despre nici o confiscare de material lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *