Polițiștii clujeni au ieșit în trafic pe străzile din județul Cluj. Acțiuni de prevenție pentru siguranța rutieră

Posted by

Mai multe echipaje de poliție au luat parte la o amplă campanie de prevenție a siguranței rutiere în localitățile Apahida, Turda și alte comune din județul Cluj.

Oamenii legii au reținut un număr de 12 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare, fiind verificate 93 de persoane și 69 de mașini.

„În data de 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în mediul rural.

Polițiștii au efectuat verificări în trafic, în intervalul orar 12.00 – 16.00, în localitățile Căianu, Cămărașu, Mociu și Suatu.

În urma activităților au fost legitimate 93 de persoane, verificate 69 de autovehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 R, în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Totodată, pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare”, a anuntat IPJ Cluj.

Polițiștii din Turda au ieșit pe teren

„În data de 3 noiembrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 00.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării prevederilor legale de către conducătorii auto și pietoni.

În acest sens, cu sprijinul Biroului Rutier s-au efectuat activități de punere în aplicare a planului de măsuri „Blitz” în locurile și mediile de interes operativ din mediul rural.

Polițiștii au legitimat peste 100 de persoane, au verificat 86 de autovehicule și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

S-au efectuat verificări în rândul conducătorilor auto cu aparatul etilotest și au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni rutiere”, au mai precizat reprezentantii IPJ Cluj.

Exemple de infracțiuni rutiere constatate

În jurul orei 20.30, polițiștii au depistat un bărbat de 49 de ani, din Turda, în timp ce conducea autoturismul pe DJ107L, în localitatea Petreștii de Jos, utilizând un permis de conducere fals, aparent emis de autoritățile engleze.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

**

În jurul orei 22.05 polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, care a condus autoturismul pe DJ107M, în localitatea Stolna și a fost implicat într-un eveniment rutier, respectiv a acroșat și rupt un stâlp de iluminat public din fața unui imobil.

În urma evenimentului au fost înregistrate doar pagube materiale.

La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *