Polițiștii clujeni s-au făcut de rușine. Un șofer a fost amendat pentru motiv incredibil

Posted by

De data asta, bravii polițiști care sunt prezentați ca niște eroi pe conturile de pe rețelele de socializare a Poliției Române, s-au făcut de maximă rușine.

Politiștii clujeni s-au făcut de maximă rusine.
Politiștii clujeni s-au făcut de maximă rusine.

Un echipaj de la Poliția Rutieră Cluj, aflat în misiune cu radarul, pe raza localității Răscruci a oprit un autoturism care circula cu viteza de 103 kilometri la oră.

Mașina era condusă de Berinde Marian Vasile care își ducea soția încărcinată în nouă luni, și care avea contracții, de urgență la o clinică de ginecologie din Cluj Napoca.

Potrivit procesului-verbal contestat, la data de 10.09.2022, ora 22:40 pe DN1C, Răscruci, …, șoferul a condus autovehiculul marca Mazda, cu nr. de înmatriculare *** cu viteza de 103 km/h, fiind înregistrat de aparatul radar Autovision montat pe autospeciala MAI 41192, HDD CJ134.

La fața locului, polițiștii nu au vrut să devină eroi, așa cum le place loc. Pe loc i-au întocmit șoferului o amendă de 1305 lei și i-au reținut permisul pentru 90 de zile.

Peste doar două ore de la această faptă femeia a născut.

Judecătorii clujeni au anulat sancțiunea

Berinde nu s-a lăsat și a cerut anularea amenzii și a sancțiunii care se referă la reșinerea permisului de conducere în instanța de judecată.

Judecătorul de la Judecătoria Gherla, care a judecat dosarul nu a stat prea mult pe gânduri și a anulat cele dispuse prin procesul de verbal de contravenție.

În acest dosar, a conchis magistratul este vorba dspre viața unui om, iar pentru salvarea acesteia se putea circula și cu viteză sporită.

”În speță, se reține că modalitatea aleasă de petent pentru înlăturarea pericolului privind sănătatea mamei și a copilului nenăscut, respectiv de a se deplasa cu viteză ridicată pentru a-și transporta soția însărcinată la Clinica Novogyn din Cluj Napoca, este justificată. Din biletul de ieșire din spital depus la dosar (fila 17) reiese că numita *** a suferit o intervenție medicală constând în „cezariană de urgență segmento-transversală” în data de 10.05.2023, ora 00:00, deci la mai puți de două ore de la data săvârșirii faptei”.

Totodată, instanța a apreciat  că în cazul de față a existat o urgență, iar transportarea persoanei însărcinate, cu travaliul declanșat, la unitatea medicală la care s-a efectuat intervenția poate fi considerată unica modalitate de înlăturare a pericolului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *