,

Polițistul bătăuș nu mai are voie să lucreze la Poliția Locală Cluj Napoca. Procurorul aduce acuzații și șefilor instituției

Posted by

Procurorul anchetator din cadrul Parchetului Judecătoriei Cluj Napoca a dispus ca polițistul local Traian Julean (foto jos) să nu mai ocupe funcția de polițist local pentru următoareșe 60 de zile.

Împotriva lui Julean a fost luată măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile. El este obligat să se prezinte la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj sau a Poliției Cluj Napoca, ori de câte ori este chemat. De asemenea, Julean nu are voie să ia legătura cu partea vătămată sau cu martorii din dosar.

Julean este acuzat că l-a bătut pe un bătrân cerșetor de i-a rupt mâna în două locuri, i-a dislocat umărul din loc și i-a scos și doi dinți.

Anchetatorul a mai precizat că Mihail Ispir, cerșetorul bătut de Julean, suferă și de o boală gravă a ochilor iar din acest motiv nu a putut da suficiente amănunte legate de persoana celui care l-a snopit în bătaie.

Procurorul mai afirmă că Mihail Ispir a fost bătut de două ori, prima oară în duba Poliției Locale Cluj, aflată chiar în curtea instituției, iar mai apoi în zona pădurii din localitatea Pădureni, aflată la 14 kilometri de Cluj Napoca.

Doi polițiști locali au recunoscut adevărul

La audierile care s-au finalizat cu reținerea pentru 24 de ore a lui Traian Julean au fost audiați mai mulți polițiști locali. Numele lor este cunoscut dar nu va fi făcut public din motive de protecție împotriva răzbunării șefilor dijn Poliția Locală Cluj.

Primul dintre aceștia, un bărbat a arătat că în ziua ulterioară agresării cerșetorului Mihail Ispir, s-a deplasat cu Julean Traian în gara din Cluj Napoca pentru a se întâlni cu persoana vătămată, descrind cele întâmplate întocmai cu aspectele rezultate în videoclipul prezentat de Foaia Transilvană.

„Mai mult, martorul a menționat că inculpatul Traian Julean i-a povestit că înainte cu o zi o luase pe persoana vătămată din zona Pieței Mihai Viteazu, a transportat-o la sediul Poliției Locale Cluj Napoca unde a lovit-o cu bastonul, iar în final a transportat-o în zona hotelului de animale ”Ham-ham”, din comuna Chinteni. De asemenea, de la inculpat mai știe martorul că acolo i-a luat telefonul persoanei vătămate și i l-a aruncat”, stă scris în dosarul penal.

”I-a prins piciorul la ușa dubei de poliției”

Un alt polițist local a declarat că a văzut filmarea pusă la dispoziție de șeful de biroul din cadrul Poliției Locale, Rotar Nistor, unul dintre ”specialii lui Boc”. În această filmare se poate vedea că Traian Julean s-a deplasat la o autospecială a Poliției Locale Cluj parcată în curtea sediului din Piața Unirii, având în mână un baston.

„Aceasta a început să se miște și a mai observat că persoanei din interiorul dubei i-a fost prins piciorul la ușa glisantă a autoturismului. În plus a observat cum un alt polițist, Pop Mircea și-a pus mâinile în cap și s-a îndepărtat de autospecială. … Mai mult, a relatat martorul că Julean Traian i-a povestit de ce se enervase pe persoana vătămată și a căutat-o zilele următoare pentru a se împăca. De asemenea, martorul a mai declarat că Julean Traian era violent cu cerșetorii și într-o zi chiar a intrat în biroul unde imediat înainte un cerșetor fusese lovit de către Julean Traian”, se arată în dosarul penal.

Șefii Poliției Locale încurajează o practică abuzivă

În actele de la dosarul penal se mai arată că la nivelul Poliției Locale Cluj există o practică încurajată de către șefi, atunci când vine vorba despr ecerșetori.

”Există indicii că organele de conducere ale Poliției Locale Cluj Napoca recomandă polițiștilor locali să procedeze în acest fel cu persoanele care apelează la mila publicului (să fie transportați în afara orașului), apreciez că măsura controlului judiciar va descuraja și alți polițiști locali să acționeze în acest fel”, se mai arată în dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *