Polițistul care nu știe cum se circulă în sensul giratoriu! L-a amendat pe un șofer după o regulă inventată de el VIDEO

Un bărbat din Oradea a fost sancționat de un polițist, care nu știe regulile de circulație într-un sens giratoriu.

Întreaga întâmplare a fost filmată cu o cameră de bord, aflată pe un alt autoturism, dovadă fiind că polițistul nu cunoaște prevederile Codului Rutier sau a doar abuziv. Pe imaginile surprinse se poate vedea cum un autoturism Seat, circulă într-un sens giratoriu, fără a respecta regulile.

Imaginile au surprins un autoturism SEAT care circula pe banda unu, în sensul giratoriu, pe direacția înainte. Un alt autoturism, un Audi, cel condus de polițistul care nu cunoaște Codul Rutier, circula pe banda doi, cu intenția de a vira la dreapta. În acest caz, spune Codul Rutier, polițistul trebuia să acorde prioritate de dreapta.

La un moment dat între cele două mașini a existat riscul unei tamponări, șoferul de pe Seat, fiind cel care a evitat producerea unei coliziuni. După incident, șoferul de pe Seat a fost sancționat contravențional, deși era nevinovat.

„Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga” a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Caz de manual de școală de șoferi

Imaginile surprinse de camera de bord, arată clar că polițistul în cauză a greșit în momentul în care nu a acordat prioritate de dreapta, mașinii Seat.

Celebrul polițist Marian Godină a explicat că circulația în sensurile giratorii se fac după reguli stricte, cazul de față fiind unul de manual, cu AȘA NU, în cazul polițistului.

”Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri”, a spus Marian Godină.