Polițistul de la Poliția Rutieră Cluj, acuzat de viol, trimis în judecată. Procurorii au făcut și un test ADN.

Posted by

Agentul de poliție de la Poliția Rutieră Cluj, Răzvan Vasile Petruș a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de viol.

Pe data de 7 iulie 2023, un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a declarat închisă etapa camerei preliminare și a dispus trimiterea dosarului spre judecată. Din acest moment, etapa procesului este una publică.

Din motive ce țin de demnitatea umană nu vom da numele victimei și nici a celorlalți martori.

Infracțiunea de care este acuzat agentul de poliție s-a produs la data de 12.11.2022. Petruș a participat la o petrecere unde se afla și persoana de sex feminin, pe care a violat-o. Procurorii susțin că tînăra s-ar fi dus să se culce, fiind obosită, într-una din camerele apartamentului unde avea loc petrecerea.

Agentul Petruș.
Agentul Petruș. Sursa foto: captura video Tiktok

La scurt timp, polițistul a invocat și el că este obosit, motiv pentru care gazda l-a trimis să se culce în altă cameră. Doar că, fără să fie văzut de oaspeți, el s-a dus peste tânără, unde a comis infracțiunea de viol. Aceasta este bolnavă de diabet, motiv pentru care în prima fază, spun procurorii, ar fi adormit ”buștean”.

”Numitul Petruș Răzvan s-a deplasat în dormitorul în care se afla persoana vătămată, profitând de faptul că în apartament era gălăgie, de la muzică, dar şi că niciunul dintre participanţi nu putea vedea dormitoarele. În acest loc, profitând de faptul că persoana vătămată dormea, Petruș Răzvan a desfăcut nasturele şi fermoarul de la pantalonii persoanei vătămate, i-a dat lenjeria la o parte şi şi-a indrodus degetele de la mână în vag***l acesteia. Odată penetrată persoana vătămată, numitul Petruș Răzvan a început să facă mişcări du-te-vino cu degetele, ceea ce a determinat trezirea numitei ***”, se arată în actele de la dosarul penal.

„Ioi, tu stai! Am crezut că-i …)

Victima infracțiunii de viol s-a trezit din somn și a strigat după ajutor. În tot acest timp, polițistul de la Poliția Rutieră din Cluj s-a scuzat cu următoarea frază: „ioi, tu stai! Am crezut că-i ***”.

În momentul în care cei aflați la petrecere i-au cerut explicații, Petruș a mai spus doar atât: „ce aveţi tu, sunteţi nebune?!”. După acest moment a părăsit apartamentul, fugind la autoturismul cu care venise şi părăsind zona.

Ulterior el a fost reținut și arestat pentru infrațiunea de viol.

Proba ADN l-a înfundat pe polițist

Pe parcursul urmăririi penale, Petruș a avut o atitudine oscilantă, drept pentru care procurorii au dispus efectuarea unei analize ADN.

Concluzia a fost categorică și l-a indicat pe polițist drept autor al infracțiunii de viol.

”A fost emis raportul de expertiză genetică numărul 3651097 din 16.02.2023, în cuprinsul căruia s-a concluzionat în sensul că pe una dintre urmele de ADN ridicate din interiorul vag**ului persoanei vătămate s-a pus în evidenţă un haplotip identic cu cel al numitului Petruș Răzvan Vasile, aceasta semnificând faptul că numitul Petruș Răzvan Vasile sau orice altă persoană de sex masculin înrudită pe linie paternă cu acesta nu pot fi excluşi ca posibili contribuitori la crearea resepctivei microurme”, a se arată în raportul ADN.

De asemenea, medicii legiști au găsit și urme de salivă în vag**ul victimei. Această salivă i-a aparținut polițistului.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au mai explicat că polițistul și-ar fi umezit degetele.

”Inclusiv prezenţa salivei umane în secreţia vaginală ridicată confirmă cele susţinute de persoana vătămată, cu privire la penetrarea vaginală, astfel prezenţa salivei în acest loc poate fi motivată doar de gestul inculpatului de a-şi umidifica degetul înainte de a o penetra pe persoana vătămată, dată fiind lipsa unei lubrifieri naturale din partea persoanei vătămate, cauzată de faptul că dormea”, se mai arată în actele de la dosarul Judecătoriei Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *