Connect with us

Hi, what are you looking for?

CALEIDOSCOP

Pompieri români trimiși la o nouă misiune în străinătate. Vor ajuta la stingerea incendiilor în Corsica

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis din România pe Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, cu 20 de pompieri.

„Având în vedere solicitarea de asistență internațională a autorităților din Republica Franceză, precum şi imposibilitatea mobilizării modului specializat în stingerea incendiilor de pădure din Republica Slovenia, alți 20 de salvatori români vor fi dislocați în insula Corsica, în sprijinul autorităților și comunităților locale.

Astfel, transportul celor 20 de pompieri, împreună cu 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 2 microbuze, este realizat pe cale aeriană, cu 2 aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române.

La întoarcere, aeronavele îi vor prelua și pe membrii primului contingent de salvatori români, care se află în Franța din data de 01 august. Aceștia vor fi înlocuiți cu alți 40 de pompieri, care au început deplasarea pe cale terestră, în data de 13 august.

Reamintim faptul că, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins fațada unui imobil aflat în construcție, la...

EVENIMENTE

Pompierii de la Detașamentul Huedin au fost solicitați să intervină la Spitalul Orășenesc Huedin, unde s-au raportat degajări de fum la nivelul canalizării și...

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca desfășoară în aceste momente o intervenție în cimitirul din Cartierul Mănăștur, unde o cruce a căzut peste o...