Pompierii au lucrat toată noaptea pentru a limita pagubele furtunii care s-a abătut asupra județului Cluj!

Posted by

Ca urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au manifestat pe parcursul serii și nopții trecute, cele mai semnificative efecte au fost înregistrate în municipiul Turda.

Pompierii turdeni au acționat, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de urgență din cadrul Primăriei municipiului Turda,
– pentru evacuarea apei acumulate ca urmare a căderii precipitațiilor abundente din cinci gospodării situate pe străzile Panait Cerna, Intrarea Ion Corvin, George Barițiu,
– pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil pe străzile Constructorilor, Aviatorilor, Rapsodiei, Arieșului și Lotus,
– pentru degajarea unui arbore căzut pe autoturism pe strada Pietroasa,
– pentru degajarea unui arbore căzut pe o casă pe strada Arieșului
– și pentru degajarea unor elemente de construcție surpate și a pietrișului acumulat pe strada George Barițiu unde a acționat buldo-excavatorul din dotarea ISU Cluj.

Pe strada Intrarea Ion Corvin, din Turda au fost înregistrate cele mai multe solicitări pentru case inundate, aproximativ 20, având în vedere că strada se afla în lucrări de reabilitare, iar acolo a fost necesară intervenția companiei de apă și a companiei de administrare a domeniului public din municipiul Turda. Pompierii au acționat doar în două locații restul fiind gestionate de către echipele de intervenție a celor două companii.

Apeluri individuale pentru evacuarea apei din gospodării au mai fost primite din localitățile Aghireșu Fabrici, Mihai Viteazul și Săndulești, însă doar în Aghireșu Fabrici a fost necesară intervenția pompierilor pentru evacuare apei.

O situație mai aparte gestionată de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, pe parcursul nopții trecute, a fost înregistrată între localitățile Șomeșul Rece și Mărișel unde a fost necesară intervenția pentru a degaja mai mulți arbori căzuți pe carosabil. Aceștia au fost doborâți ca urmare a fenomenelor meteo extreme și blocau în întregime carosabilul, astfel încât a fost redat accesul pentru cca 50 de mașini care așteptau în coloană. ”Echipajele noastre au acționat doar între localitățile Șomeșul Cald și Mărișel, pentru că s-au primit mai multe apeluri de la persoanele care se așteptau în coloană. Pentru zona dintre Mărișel și Beliș am înțeles că au intervenit personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Mărișel ca urmare a solicitării directe de către cetățeni, fără a mai apela nr unic pentru urgențe 112”, a spus maiorul Andrei Biriș de la ISU CLuj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *