,

Pompierii clujeni au avut un weekend plin. Au intervenit în peste 180 de misiuni de salvare

Posted by

În perioada 14-16 iulie, pompierii clujeni au avut o activitate intensă, cu 184 de misiuni dintre care 26 au fost pentru stingerea incendiilor și accidente rutiere. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 158 de cazuri medicale.

Printre cele mai importante intervenții se numără un accident rutier petrecut vineri, 14 iulie, la intrarea pe autostrada A3, în apropiere de localitatea Turda. Echipajele de salvare au găsit două autoturisme avariate. Din fericire nu au existat victime.

„Pompierii de la Detașamentul Dej au intervenit vineri, 14 iulie, în localitatea Codor, comuna Jichișu de Jos unde s-a aprins un depozit de fân. Din fericire pompierii au limitat focul în limitele care a fost găsit și nu au fost persoane care să solicite consult medical.

La fața locului au intervenit două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej și un utilaj agricol manevrat de către localnici.

Ulterior, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut pe raza localității Măguri Răcătău, comuna Mărișel.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău și al Punctului de Lucru Florești. La fața locului s-a găsit un autoturism răsturnat și nu au fost persoane care să solicite consult medical”, anunță ISU Cluj.

De asemenea, pompierii reamintesc faptul că județul Cluj se află luni, 17 iulie, sub avertizare Cod Galben de caniculă. Valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade, potrivit meteorologilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *