,

Pompierii români, salvatori în Grecia afectată de incendii

Posted by

Pompierii români, componenţi ai modulului naţional de stingere dislocat în Grecia, se vor deplasa către insula Rodos, zonă puternic afectată de incendii, a anunţat duminică Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„În cursul acestei dimineţi, pompierii români, componenţi ai modulului naţional de stingere dislocat în Grecia, vineri, 21 iulie, au fost informaţi de către ofiţerul de legătură elen despre faptul că este necesară deplasarea către insula Rodos, zonă puternic afectată de incendii. Astfel, modulul României, format din 52 de militari, a început îmbarcarea tehnicii de intervenţie, deplasarea realizându-se pe cale maritimă”, a transmis DSU pe pagina de Facebook.

Conform prognozei pentru ziua de duminică, riscul apariţiei incendiilor de pădure este foarte mare – de nivel 5, risc extrem, precizează sursa citată.

Misiunile desfăşurate de pompierii români se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură elen şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi pentru alimentarea cu apă a altor autospeciale care vor acţiona în zonele afectate, mai arată DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *