,

Populismul politicienilor nu mai are margini. Acum fac o ceremonie de ”spargere a solului” la noul Spital Regional de Urgență Cluj

Posted by

Pentru ziua de 18 mai, politicienii clujeni pregătesc o mare ceremonie. Este vorba despre nici mai mult, nici mai puțin de o ”spargere a solului”, la noul Spital Regional de Urgență Cluj. Populismul politicienilor nu mai are margini.

Populismul politicienilor nu mai are margini.
Populismul politicienilor nu mai are margini.

De acest proiect se vorbește mai bine de zece ani. El va fi construit în localitatea Florești, județul Cluj.

”Agenția Națională pentru dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate organizează la amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj – ceremonia de spargere a solului”, se arată în comunicat.

Cu alte cuvinte, un excavator va săpa prima cupă de pământ. Iar pentru asta, cu trei săptămâni ănainte de alegeri, este nevoie de o mare ”baie de mulțime”.

La acest eveniment de ”spargere a pământului” vor fi prezenți toți liderii importanți. Pornind de la Alin Tișe, candidatnul PNL la Consiliului Județean Cluj, sau Emil Boc.

Primele lucrări de excavație

Valoarea licitată pentru prima fază este de 52.277.047,79 lei (fără TVA). Antreprenorul Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor. Termenul este valabil de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Acest contract presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Clădirea cu funcțiunea spital regional de urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în șase centre multidisciplinare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *