,

Poveste cu final fericit la Cluj. Doi paramedici SMURD au adus pe lume o fetiță în ambulanță

Posted by

O poveste cu final fericit a avut loc în localitatea clujeană Sâmboleni, în jurul orei 18:00, când printr-un apel la 112 o femeie însărcinată a acuzat dureri puternice în zona abdominală.

Un echipaj SMURD a fost trimis de urgență de la Punctul de Lucru Mociu, iar paramedicii ajunși la fața locului au fost nevoiți să își pună experiența la bătaie și să o asiste pe femeie la naștere, direct în ambulanță.

Fetița a fost adusă pe lune perfect sănătoasă, iar ulterior echipajul SMURD a transportat-o alături de mama la Clinica de Obstretică și Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

„În ambulanță s-au aflat paramedicii Alin Filip și Ioan Botiș. Șoferul Cosmin Lișcan i-a dus cât de repede s-a putut la locul intervenției. Cu toții au experiență în astfel de situații, așa că nu s-au pierdut cu firea. Planul lor, de a pleca la spital, a fost dat peste cap de o splendidă fetiță, care s-a grăbit să vină pe lume. Astfel, colegii au asistat la nașterea unui copil perfect sănătos, chiar în ambulanță. Ulterior, le-au dus în siguranță pe mamă și pe fiica ei la Clinica de Obstretică și Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

„Noi am știut din start ce trebuie făcut, deoarece am mai avut intervenții de acest fel. Ne-am pregătit pentru protocol și am fost echipați cu toate dotările necesare. Mama a născut la ora 18:51, în timp ce noi o monitorizam. Vă dați seama, a fost un moment frumos, dar nu putem lăsa emoțiile să ne copleșească. Ne-am concentrat pe misiunea noastră și pe ajutorul pe care trebuie să-l oferim”, ne-a spus comandantul echipajului, plutonierul adjutant Alin Filip.

Felicitări, dragi colegi, pentru felul cum ați intervenit aseară! De asemenea, transmitem un gând bun proaspeților părinți și multă sănătate fetiței!”, a anunțat ISU Cluj,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *