ADMINISTRATIV, EVENIMENTE

Prefectul UDMR de la Cluj va fi schimbat. Cine a îi va lua locul

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că la Cluj se va respecta regula convenită, urmând să fie numit un prefect din partea PNL.

”Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe. (…) La Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după încheierea ședinței de coaliţie.

Cel mai probabil prefect de Cluj va fi numit actualul subprefect numit de PNL, Irina Munteanu. Judetul Cluj are și doi subprefecți care vor fi numiți de la PSD și UDMR.

În prezent, județul Cluj are un prefect de la UDMR, Tasnadi Szilard care s-a achitat foarte bine de sarcinile avute.

Boc nu a fost de acord cu prefectul UDMR

Pe 5 februarie 2021, actualul prefect UDMR de Cluj era instalat în funcție. Tot atunci, Emil Boc a declarat că nu este de acord cu numirea, după ce la negocierile dintre partide nu a zis nimic.

Primarul municipiului Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, vorbea despre tensiunile din interiorul Partidului Național Liberal, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Boc susține că „PNL a trecut o linie roșie” și că de aici înainte urmează „o bătălie internă”.

Boc era nemulțumit de negocierile purtate în coalție în urma cărora prefectul de Cuj a revenit celor de la UDMR.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local și cel județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată”, spune Boc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*