, ,

Ilegalitățile comise de primarul din Gilău, Gelu Topan, constatate la Prefectura Cluj. Între timp, liberalul a plecat într-o mică vacanță în Thailanda

Posted by

Zilele trecute, Foaia Transilvană a scris un articol despre numirea ilegală a unui funcționar public, în funcția de șef al Poliției Locale Gilău.

Liberalul Gelu Topan a plecat într-o mică vacanță în Thailanda.
Liberalul Gelu Topan a plecat într-o mică vacanță în Thailanda.

Primarul PNL, Gelu Topan a semnat un ordin prin care polițistul local Rareș Baica, era numit în funcția de șef al Serviciului Poliției Locale Gilău, fără a avea studii superioare, el fiind încadrat cu studii medii, și fără a avea vechimea necesară.

Secretarul comunei Gilău, Cristina Mănăstireanu a semnat o obicție de nelegalitate privind decizia semnată de primarul liberla Gelu Topan.

În prezent, primarul din Gilău, liberalul Gelu Topan a plecat într-o mică vacanță în Thailanda. La Primăria Gilău, vicele care a rămas să conducă destinele comunei nu vrea să semneze ordinul de revocare pe motiv că cine a semnat această ilegalitate, trebuie să își asume.

Prefectura Cluj a cerut anularea ordinului

Cele relatate de Foaia Transilvană au fost confirmate și de Prefectura Cluj, care a emis un ordin în acest sens.

Surse din cadrul Prefecturii Cluj ne-au declarat că prefectul de Cluj, Irina Munteanu a semnat o dispoziție prin care îi cere liberalului Gelu Tofan să respecte legea.

Prefecturile au dreptul legal de a supraveghea respectarea legilor, la nivelul primăriilor din aria de competență. În cazul în care un document emis de o primărie nu respectă cerințele legale, prefectul poate iniția anularea acestuia în instanța de judecată.

Cu alte cuvinte, dacă primarul PNL, Topan nu va anula ordinul ilegal de numire a polițistului Baica, Prefectura Cluj va ataca documentul în instanță.

”Vă solicităm să procedați la reanalizarea dispoziției și pe cale de consecință, să o revocați, cu informarea în maximum 30 de zile a prefectului asupra măsurilr adoptate. … în cazul în care, în termenul precizat, nu ați procedat la revocarea dispoziției, ne rezervăm dreptul de a promovova acțiune în contencios administrativ, în vederea anulării acesteia”, se arată în ordinul emis de prefectul de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *