EVENIMENTE, SOCIAL

PREMIERĂ în România. Au fost prelevate organele de la cel mai vârstnic donator. Rinichii au ajuns la Cluj

Medici români din trei orașe, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și București, au reușit să realizeze o premieră unică în România. Este vorba de o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 84 ani, cel mai vârstnic donator de până acum.

„Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România”, a anunțat Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Unde au ajuns organele?

Potrivit medicilor, ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

„Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, au mai declarat reprezentanții unității spitalicești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*