EVENIMENTE

PREMIERĂ la Spitalul Militar din Cluj. Intervenție chirurgicală realizată cu brio

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a realizat o intervenție chirurgicală de excepţie, finalizată cu brio, din categoria chirurgiei surdității.

Intervenția a fost un nou moment în dezvoltarea chirurgiei otologice în Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca și a fost realizată de colectivul de medici condus de către dr. Diana Vlad, aceasta fiind prima operație de otoscleroză, printr-o tehnică endoscopică.

Despre intervenția chirurgicală

Concret, chirurgul a realizat vinerea trecută un montaj în urechea medie constând dintr-un piston de titan interpus între nicovală și un orificiu practicat în talpa scăriței pentru a permite transmiterea energiei sonore spre urechea internă, transmisia fiziologică fiind blocată datorită anchilozei scăriței de către țesutul otosclerotic.

Procedura chirurgicală foarte minuțioasă necesită un antrenament chirurgical otologic deosebit, echipă dedicată și o infrastructură tehnică de înaltă performanță pe care unitatea noastră a achiziționat-o în ultimii ani.

Avem speranța și convingerea că acest debut se va consolida și va fi urmat de noi realizări în domeniul chirurgiei otologice”, a transmis colonel medic Chirteș Felician, șef compartiment ORL/ SCMU Cluj, pe pagina de Facebook a spitalului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*