,

Premierul Ludovic Orban a râs când a vorbit despre proiectul metroului de la Cluj

Posted by

Venit la Cluj-Napoca pentru o vizită electorală, premierul Ludovic Orban, însoțit de miniștrii Lucian Bode, Nelu Tătaru și Adrian Oros, au luat parte la semnarea contractului de execuție a subsecțiunii 3B1, Mihăiești – Zimbor, parte a Secțiunii 3B din Autostrada Transilvania, într-un eveniment care a avut loc în fața clădirii Casino din Parcul Central. Printre altele, șeful Executivului a declarat că Guvernul României va susține construirea metroului, pufnindu-l râsul.

De asemenea, avem un proiect important, curajos, în care puțină lume crede (râde)… și aici mă refer la metrou. Sunt aici ca să vă garantez implicarea totală a Guvernului și susținerea Primăriei Cluj-Napoca în realizarea acestui obiectiv, care este deosebit de util. Traficul și și densitatea în Cluj a atins niște indicatori care fac necesară, eficientă și utilă realizarea unei investiții în cadrul metroului. În primă fază va fi o linie de metrou pe o lungime de 16 km, dar ulterioare dezvoltări vor fi discutate, dar noi susținem acest proiect”, a spus premierul Ludovic Orban, scrie stiridecluj.ro.

Metroul clujean va avea un studiu de prefezabilitate în decembrie 2020, iar apoi se va decide ce se va întâmpla.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au garantat deja că metroul va fi făcut din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *