, , ,

Preotul clujean Dinu Criste, un traseist politic fără scrupule. Acum face apologia AUR

Posted by

Dinu Criste este preot ortodox, misionar, adică predică acolo unde este chemat, mare om de afaceri, și un traseist politic fără scrupule.

În 2020, Mitropolitului Clujului, IPS Andrei spunea că va soluționa chestiunea preotului Criste, care făcea politică, în totală contradicție cu deciziile luate de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Timpul a trecut, IPS Andrei nu a făcut nimic, iar Criste îl vedem acum în siajul AUR.

George Simion un personaj pro european

Acum, preotul Criste face apologia Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), și spune că George Simion este un pro european convins. Probabil când a scris aceste rânduri, preotul Dinu Criste s-a gândit la vreo nominalizare la o candidatură pentru un post de deputat, din partea AUR.

”Nu știu ce păcate mărturisește George Simion de sub patrafir, nici nu ne privește, dar a-l arăta cu degetul că ar fi antieuropean mi se pare o argumentație pripită, demagogică și extremist de simplistă. A fi în dezacord cu anumite recomandari ale Comisiei Europene nu înseamnă câtuși de puțin că ești antieuropean ci mai curând că nu ești o păpușă politică care înghite orice fără să mestece”, și-a început preotul, mesajul scris pe o rețea de socializare.

Preotul o dă pe retorica celor de la AUR, cum că partidele de la guvernare nu sunt bune de nimic, și doar acest partid dorește binele românilor.

”Au prădat petrolul, gazele, apele minerale, au facilitat înstrăinarea pământului, au pus România sub cod portocaliu de sărăcie. Au făcut proiect de țară nu din România educată ci exact din opusul acesteia, din analfabetizarea masivă”, a mai scris Dinu Criste.

În 2016 era cu PSD

La fiecare tură de alegeri, din ultimii opt ani, Dinu Criste a fost cu un partid. În 2016, ”preotul de ciocolată”, cum este cunoscut Criste, datorită afacerii cu ciocolată pe care o derulează în paralel cu preoția, a fost cu PSD.

Partidul lui Ciolacu, era atât de bun atunci, încât Criste a fost prezentat la o conferință de presă a PSD Cluj, ca o achiziție extrem de importantă. Atunci, popa Criste a pierdut alegerile locale în fața primarului PNL, Horia Șulea de la Florești.

”Horia Șulea a venit ca primar după ce înainte ocupase postul de viceprimar. Adică știa care sunt prioritățile în comună dar totuși n-a făcut nimic. N-a găsit o soluție să tranzităm și noi Floreștiul în condiții de normalitate. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care am decis să candidez, pentru că am ajuns să-mi fie mie jenă de domnul primar Șulea. Dimineața îmi duc copilul la școală și mă folosesc de o variantă scurtă. O iau pe lângă stadion, iar ca să ajung în stradă ies printr-o grădină care a rămas deschisă și care aparține familiei primarului Șulea. Mă întreabă cumnatul lui dimineața: iar treceți pe aici, d-le Criste? Iar eu îi răspund că da, pentru că primarul n-a găsit o soluție mai bună. Vreau să nu-mi mai fie jenă, să implementăm soluții astfel încât floreștenii să nu mai facă, zilnic, crize de nervi. Da, pentru că asta ni se întîmplă și când plecăm de acasă și când ne întoarcem”, a comentat Criste, în 2016.

2020 l-a prins la PMP. Băsescu era genial

Patru ani mai târziu, îl regăsim pe Criste la PMĂ, pe primul loc în lista consilierilor județeni. Din nou a ieșit cu mesaje pro Băsescu, care a fost cel mai bun președinte al României, bla, bla.

Deși a fost ales, PMP Cluj l-a scos de pe listă, după mai multe acuzații de trădare, de ambele părți. Cei de la PMP au susținut că Dinu Criste cocheta cu PNL, și pentru asta l-au tăiat de pe listă.

Un răspuns

  1. Avatar Emil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *