,

Preotul de la biserica din Tăuți care s-a certat cu enoriașii pentru neplata locului de veci, sancționat de Arhiepiscopia Clujului!

Posted by

În urma materialului apărut în exclusivitate pe foaiatransilvana.ro, preotul Florin Parasca de la Parahotia Tăuți care și-a certat enoriașii în timpul unei înmormântări pentru că nu au plătit locul de veci a fost sancționat de Arhiepiscopie.

„Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.<

Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare.

În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

VEZI ȘI:

Preotul din Tăuți a făcut scandal ca la ușa cortului la o slujbă de înmormântare! Totul a pornit de la taxa pe locul de veci, una imensă! VIDEO

Înregistrarea a apărut în exclusivitate pe Foaia Transilvană

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *