,

Preotul din Cluj care a umilit o familie în timpul unei slujbe de înmormântare obligat să plătească daune morale

Posted by

Preotul Florin Parasca de la Mănăstirea Tăuți din comuna Florești, județul Cluj, care a umilit o familie în timpul unei slujbe de înmormântare, va fi obligat să plătească daune morale.

Foto arhiva
Foto arhiva

Incidentul a avut loc în anul 2020, într-un cimitir din Tăuți, când preotul a fost chemat să țină o slujbă de înmormântare și a ajuns să certe rudele persoanei decedate. Acesta a spus că nu va începe slujba până când familia respectivă nu-și va cere scuze public față de el „pentru felul în care aceștia s-au comportat în ultimele trei zile cu el”.

Rudele erau nedumerite de ce trebuie să plătească 5.000 de lei pentru locul de veci, condiție pusă chiar de preotul respectiv, iar preotul și-a amintit că familia nu a plătit dările bisericești, așa cum Foaia Transilvană a relatat atunci.

Până la urmă slujba de înmormântare a femeii s-a ținut, iar preotul a restituit suma pretinsă, însă familia la acționat în judecată pe reprezentantul Bisericii.

„A zis că dacă nu îi duc 5.000 lei, nu am ce căuta cu mama în cimitir, în curtea bisericii. Că ne scoate afară, cu sicriu cu tot. M-a umilit în ultimul hal. Eu îmi amintesc chestiile astea și nu dorm nopțile”, a relatat fiica persoanei defuncte.

Reprezentanții Mitropoliei Clujului au luat atunci atitudine și l-au dojenit pe preotul din Tăuți.

Decizia nu este definitivă

Instanța a hotărât că atitudinea preotului i-a cauzat fiicei defunctei suferințe care i-au amplificat durerea provocată de pierderea mamei și a stabilit ca acesta să îi plătească daune morale de 5.000 de lei.

De asemenea, și rudele trebuie să îi achite parohului 2.500 de lei și să șteargă de pe conturile de pe rețelele sociale toate postările legate de înmormântare.

Decizia instanței de judecată nu este definitivă. Atât femeia, cât și preotul, au făcut apel la decizia Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit stirileprotv.ro.

La vremea respectivă, cazul a ajuns și în atenția mitropolitului Clujului, IPS Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *