Preotul din Tăuți a făcut scandal ca la ușa cortului la o slujbă de înmormântare! Totul a pornit de la taxa pe locul de veci, una imensă! VIDEO

Posted by

Cunoscutul preot ortodox Florin Parasca, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj, preot paroh în Tăuți, județul Cluj a fost implicat într-un eveniment care nu îi face cinste, nici lui, nici Bisericii Ortodoxe Române și nici mitropolitului Clujului IPS Andrei.

Preotul Parasca a fost filmat de mai multe enoriași care au participat la o slujbă de înmormântare, care a avut loc, azi, la Tăuți, județul Cluj, în timp ce se ceartă ca la ușa cortului cu membrii unei familii îndurerate, care își conduceau pe ultimul drum pe mama și bunica, Viorica Irimie de 86 de ani.

Totul a început de la faptul că preotul a condiționat slujba de înmormântare de suma de 5.000 de lei, pentru ca defuncta să fie înmormântată în cimitirul din Tăuți. ”Defuncta are loc de veci în cimitirul din Tăuți, unde este îngropat din 1986, soțul ei. Preotul nu a vrut să oficieze slujba de înhumare până nu a primit suma de 5.000 de lei, o sumă mare pentru oricine în ziua de azi. Familia a fost de acord să îi dea 3.500 de lei dar el nu și nu. Apoi la slujba de înmormântare nu a vrut să o înceapă până când familia nu și-a cerut iertare, ba mai mult să îi sărute și mâna. A fost și cu blesteme”, a declarat un participant la slujba funerară.

Interesant este faptul că slujba funerară a fost oficiată de preot în mijlocul drumului. ”Decedata avea casa la 100 de metri de cimitir. Preotul nu a vrut să oficieze slujba nici la biserică și nici în curtea casei”, a mai spus un alt participant.

”Biserica are rânduiala ei ca orice instituție. Eu ce vreau cu treaba asta, ca pacea să se așeze peste noi. Și eu sunt tulburat și și dânșii. Ei își cer iertare și eu îi iert. Acum toți suntem tensionați dar în timp se pot întâmpla lucruri urâte și neplăcute. Sunteți oaneni ân vârstă și ați văzut câte necazuri se pot întâmpla în viața unei familii, când o familie se răscoală asupra bisericii. De aceea vă spun haideți să fie cu duh de pace, să ne iertăm și și să putem slujim în tihnă că altfel eu nu pot să slujesc. Dumnezeu să vă ierte și să ridice blestemul asupra familie dvs. și asupra urmașilor și să îl șteargă. Pentru că modul în care v-ați comportat în aceste trei zile mi-ați mâhnit sufletul. Nu m-ați înțeles. Mi-ați făcut reclamații. M-ați ponegrit la tot satul. Ați ajuns tot la cuvintele mele”, a spus preotul Parasca.

17 răspunsuri

  1. Avatar Dan
    Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *