Prețurile la carburanți au explodat. În doar o lună prețul la motorină a crescut cu nouă la sută. Guvernul Ciucă chiar vrea să îi aducă pe români la sapă de lemn

Posted by

Prețurile carburanților cresc în continuare cu o viteză alarmantă. În mai puțin de o lună, prețurile benzinei și motorinei s-au scumpit cu 80 de bani. Iar analiștii economici avertizează ca în doar câteva luni pragul de 7 lei va fi depășit. În județul Cluj situația este una similară.

La 1 ianuarie prețul mediu al unui litru de benzină era de 6.16 lei, iar pentru motorina – 6.11 lei/litru. Astăzi, prețul mediu pentru benzină a ajuns la 6.63 lei/litru, iar pentru motorină – 6.57 lei/ litru.

Comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 9.8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 29.5 lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 8.8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 26.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Astăzi, cel mai mare preț pentru benzina standard este de 6.86 lei/litru, iar motorina standard – 6.68lei/litru. Benzina superioară a ajuns însă la 7.51 lei/ litru, iar motorina superioară – 7.17lei/ litru.

Analiștii economici spun că prețurile vor continua să crească și preconizează că, în doar câteva luni, litrul de carburant standard va sări de pragul de 7 lei.

Toate aceste scumpiri au fost provocate de cotațiile petrolului, care au depășit pragul de 90 de dolari/baril pentru prima dată în ultimii 7 ani, dar și din cauza faptului că accizele au fost majorate de către Guvern în cazul carburanților, încă de la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *