Previziuni sumbre ale lui Valeriu Gheorghiță: „La jumătatea lunii septembrie am putea avea peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi”

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că numărul infectărilor a început să crească și că dacă nu se vor vaccina mai multe persoane, la jumătatea lunii septembrie am putea depăși 1.500 de cazuri pe zi.

„În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână. Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri. Există categoric un trend ascendent la nivel național, chiar dacă în valoare absolută e vorba de un număr mic de cazuri”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Întrebat la câte cazuri zilnice am putea ajunge la jumătatea lunii septembrie, Gheorghiță a răspuns: „Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare. Avem încă suficient timp ca până la acel moment să creștem numărul de persoane vaccinate, să recuperăm din acest deficit, însă toate aceste lucruri țin de noi”, a mai precizat acesta.