Previziuni sumbre despre pandemie, oferite de epidemiologul Octavian Jurma: „Vom avea 8.500 de cazuri de COVID-19 pe zi”

Cunoscutul epidemiolog român Octavian Jurma a anunțat că România va ajunge la 8.500 de cazuri de Covid-19.

Specialistul se așteaptă ca în această săptămână să fie raportate peste 2.000 de cazuri pe zi, iar din luna octombrie ne putem aștepta la noi măsuri de limitare.

„Săptămâna aceasta vom depăși toate pragurile asumate de guvern (și furnizate de INSP) pentru cel mai pesimist scenariu în valul 4-Delta. Mai grav, săptămâna aceasta vom depăși maximul prognozat de 4.000 de internări în spitale. Mult mai grav, am depășit deja pragul de 400 de internări în terapie intensivă și îl vom depăși și pe cel de 500 de internări al ATI”, scrie epidemiologul Octavian Jurma pe Facebook.

8500 de cazuri pe zi ar urma să fie în luna octombrie

Jurma face anumite predicții pe baza unui tabel, iar vârful va fi undeva în jurul a 8.500 de cazuri pe zi în luna octombrie.

„Este foarte probabil că în luna octombrie se vor lua măsuri de limitare și mă aștept [sper] ca valorile din a doua jumătate a lunii octombrie să nu fie atinse sau să reprezinte vârful valului 4.

Evoluția însă se apropropie deja tot mai mult de scenariul meu cel mai pesimist (un vârf în jurul a 8,500 de cazuri pe zi) la mijlocul lunii octombrie”, a mai adăugat Octavian Jurma.