Un proiect educațional de finanțare va fi depus de către Primăriea Cluj-Napoca în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a organiza activități educative complementare pentru 50 de copii (cu vârste între 0 și 6 ani) din comunitatea de romi de la Pata Rât.
Valoarea proiectului este de peste 2,3 milioane lei, din care valoarea maximă a finanțării acordate este de peste 1,3 milioane lei. Practic, în cadrul inițiativei, urmează să fie organizată o grădiniță comunitară în două module tip container.
Consilierii locali au aprobat, în cadrul unei ședițe extraordinare, proiectul pentru educarea copiilor din Pata Rât, numit „Împreună pentru viitor – servicii complementare de educație timpurie în comunități vulnerabile din Cluj-Napoca”.
Partenerii Primăriei în acest proiect sunt Grădinița cu program preșungit „Mămăruța”, Inspectoratul Școlar Județean dar și Direcția de Asistență Socială.
Inițiativa vizează cumpărarea a două module top container, amplasarea acestora pentru un teren de peste 940 de metri pătrați din Pata Rât (teren public, dezmembrat cu acest scop și rezervat proiectului) dar și dotarea acestora cu mobilier și electrocasnice. De asemenea, urmează să fie selectat personal didactic care să furnizeze sercicii educaționale de tipul grădinței comunitare pentru 50 de copii cu vârstre între 0 și 6 ani din Pata Rât, numărul de beneficiari propus prin proiectul Primăriei.
Primăria și-a asumat săs susțină și cheltuielile neneligibile din proiect în sumă de peste 952.000 lei.
Proiectul, estimt la peste 2,3 milioane lei, urmează să fie depus spre finanațare prin PNRR.