EVENIMENTE, STIRE PRINCIPALA

Primăria Cluj Napoca a fost executată de 210.000 de euro. Angajații lui Boc sunt bine mersi deși au dat dovadă de o gravă neglijență

Din conturile Primăriei Cluj Napoca au fost reținuți peste 210.000 de euro, echivalentul în lei, ca urmare a faptului că anumiți funcționari neglijenți nu și-au făcut datoria.

Povestea datează de acum câțiva ani. Moștenitorii unei femilii din Someșeni au primit o sentință judecătorească, definitivă, prin care trebuia să li se restituie în natură, un teren aflat pe șoseaua de centură Cluj Napoca Est, CUG – Apahida.

”Ne-am judecat vreme de câțiva ani cu cei care au primit terenul nostru ilegal și am câștigat. Prin sentință, Comisia Municipală de Aplicare a Legii Fondului Funciar era obligată să ne emită titlul de proprietate pe numele nostru, dar au refuzat. Am depus o cerere de fixare a unor despăgubiri care să ne fie plătite până la emiterea titlului”, ne-a declarat unul dintre cei patru frați care au câștigat proceul și au golit acum conturile Primăriei Cluj Napoca.

500 de lei/zi de întârziere

Pentru ai obliga pe angajați să își facă treaba, cei trei angajați au dat Comisia Locală pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Cluj Napoca în judecată.

În 2018, un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a fixat suma de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere, în care titlul de proprietate nu a fost emis.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată, aşa cum a fost precizată, formulată de reclamanţii S.M.R., S.A., S.I.N., S.M.F., S.L. (năs. S…), în contradictoriu cu pârâtul COMISIA LOCALA PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATA ASUPRA TERENURILOR CLUJ-NAPOCA – prin Primar. Obligă pârâtul să plătească în favoarea creditorilor S.M.R., S.A., S.I.N., S.M.F., S.L. (năs. STOLNEAN), o penalitate de 500 lei pe zi de întârziere, începând cu data de 12.08.2013, când s-a împlinit termenul stabilit de art. 906 alin. (1) N.C.P.C., până la executarea obligaţiilor prevăzute în Sentinţa civilă nr. …/… pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul nr. …”, se arată în sentință.

Au încasat banii

Timpul a trecut iar ce de la Comisia cu pricina au uitat să își facă treaba. La finele anului 2020, cei patru frați moștenitori au decis să execute sume datorată, care a fost de peste peste un milion de lei.

”Acum, partea mea este la mine în cont, restul este la frații mei. Dacă nu și-au făcut treaba i-am arătat lui Boc și celor de la Primăria Cluj Napoca că legea în Cluj Napoca chiar există și încă se și aplică”, a mai declarat pentrui Foaia Transilvană, unul dintre cei patru frați implicați.

2 Comments

  1. Pingback: Deși are 30 de ani, a stat o lună de zile la terapie intensivă. Medicii clujeni au salvat o pacientă infectată cu Covid19 | Foaia Transilvana

  2. Pingback: Floreștiul din Cluj Napoca. Zona Sopor, locul de suflet al primarului Boc, un exemplu de cartier ratat. | Foaia Transilvana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*