,

Primăriei Cluj-Napoca i-au trebuit 7 ani să finalizeze pista de biciclete în jurul lacului din Gheorgheni! A fost inaugurată cu fast cu un întreg alai din primărie

Posted by

Mare realizare pentru Primăria Cluj-Napoca, în plină campanie electorală. Municipalitatea a anunțat pe pagina primarului Emil Boc inaugurarea cu fast și un întreg alai de funcționari publici din primărie a pistei de biciclete în jurul lacului I din cartierul Gheorgheni.

Primăriei conduse de 16 ani de liberalul Emil Boc i-au trebuit 7 ani să realizeze pista de biciclete în jurul lacului, deși inaugurarea parcului Iulius s-a realizat în 2013.

Atunci, edilul a declarat că nu se poate realiza pista de promenadă pentru biciclete și alergare în întregime în jurul lacului deoarece nu se știe cine este proprietarul terenului. 7 ani mai târziu, pe în septembrie 2020, s-a aflat proprietarul și s-a realizat măreața investiție.

Flancat de „locotenetul” său, viceprimarul Dan Tarcea, primarul Emil Boc a luat și el parte la această inaugurare fastuoasă, în stilu-i caracteristic.

Detalii despre noua pistă de biciclete și alergare:

Amenajarea finalizată azi va completa spațiul de promenadă existent și va creste calitatea vieții locuitorilor din zonă.
De asemenea, investiția include modernizarea iluminatului public (tehnologie LED, sistem de telegestiune etc.), amplasarea de elemente de mobilier urban, precum și amenajarea unei suprafețe de cca. 1600 mp spațiu verde în jurul lacului (lățime variabilă). Aceste lucrări se vor finaliza pana la data de 1 Octombrie 2020.
Alte informații:
– lungimea pistei: 498 ml
– suprafață pistă pentru bicicliști: 905mp
– suprafață sistem rutier trotuare: 1058 mp
– pantă transversală pistă și trotuar: 2% (pentru a asigura scurgerea apelor către spațiul verde)
– proiectul include modernizarea căilor de acces dinspre str. T. Mihali și str. Între Lacuri
Proiectul a fost aprobat prin HCL 216/2020. Valoarea totală a investiției este de 2.573.584 fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *