, ,

Primărița de fier din Chinteni se implică în scandalul de la PSD Cluj. ”După opt ani, este vremea să facem și alegeri”

Posted by

Situația tensionată din PSD Cluj, după demisia lui Horea Chirtes, secretar general al organizației, și al doilea om în organigramă, este comentată de puținii primari pe care partidul îi mai are în județul Cluj.

Surse din interiorul PSD Cluj susțin că partidul are la nivel județean un scor electoral de zece la sută, unul mult prea mic în comparație cu restul țării, unde procentul este de peste 31 la sută.

În jurul Clujului, doar trei comunei mai mari au primari PSD, fiind vorba despre Apahida, Chinteni și Jucu.

Primarul din Apahida nu mai vrea să comenteze nimic

Primarul din Apahida, Grigore Fati, la al treilea mandat, pare că s-a săturat de ce se întâmplă la PSD Cluj.

”Eu nu mai comentez nimic. Nu vreau să comentez nimic. Acum aflu de la dumneavoastră. Am eu motivele mele și nu comentez nimic”, a spus Fati, vizibil iritat de subiect.

Lucia Suciu de la Chinteni este categorică

La al șaselea mandat de primar, la Chinteni, Lucia Suciu cere alegeri staturare, la termen, așa cum Statutul PSD o impune. Mai categorică, Lucia Suciu susține că este vremea să fie organizate alegeri și să fie aleasă o conducere este statutară.

”Îmi pare foarte rău. Era un coleg deosebit. Nu știu ce s-a întâmplat. Am văzut doar mesajul. Probabil că va fi o ședință pe această temă. Este vremea să fie organizate alegeri pentru funcția de președinte la organizația PSD Cluj și să terminăm cu această perioadă lungă de interimat care nu aduce nimic bun. Vin alegerile din 2024, locale, generale și prezidențiale și trebuie să știm ce avem de făcut. Dar ca să ne pregătim cât mai bine pentru aceste alegeri avem nevoie de un președinte ales de drept”, a spus Lucia Suciu.

Primarul din Jucu vrea discuții

Valentin Pojar, primar la al doilea mandat în Jucu, ne-a declarat că va avea o discuție cu secretarul general demisionar al PSD Cluj, Horea Chirtes.

”Am zis că îl sun pe Chirtes să văd care îi treaba. Ultima dată când am fost acolo nu am remarcat nicio tensiune”, a declarat Pojar.

Sabin Demea de la PSD Huedin este mai dur și cere demisia președintelui interimar al PSD Cluj, ALexandru Cordoș.

”Noul an 2023, ar trebui să fie un an de înnoire și reviriment politic social democrat, în consecință fac apel la toți membri care mai cred în renașterea PSD-Cluj și care mai au simțirea social democrată să ne luăm partidul înapoi din mâinile acestui goim-Cordoș Alexandru, să facem împreună o petiție, adresată conducerii centrale, pe care să o semnăm cu toți și să ne reorganizăm într-o formulă articulată,modernă, dinamică, vizionară, în concordanță cu momentele dificile pe care le trăim!”, ne-a declarat Demea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *