,

Primarul din Baia Mare, așteptat de Ceaușescu la ieșirea de la Înalta Curte: ”Dați domnule banii înapoi”

Posted by

Celebrul protestatar din București, Marian Ceaușescu nu l-a iertat nici pe primarul din Baia Mare, Cătălin Chrecheș.

Primarul Cherecheș așteptat de protestarul Ceaușescu la ieșirea de la Curtea Supremă.
Primarul Cherecheș așteptat de protestarul Ceaușescu la ieșirea de la Curtea Supremă. Sursa foto: captură video

Prezent, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție unde s-a judecat cererea de strămutare a procesului de corupție, de la Curtea de Apel Cluj, la o altă instanță din grad egal din România, primarul Cătălin Cherecheș a fost așteptat de Ceaușescu.

În stilul caracteristic, protestarul l-a urmărit pe Cherecheș pe străzile din București.

”Dați domnule înapoi banii ce ați furat, câtă șpagă ați luat. De ce nu returnați șpăgile pe care le-ați luat domnule Cherecheș dacă vreți să nu vă duceți în închisoare. Chiar așa cu tupeu, aveți o cerere de strămutare, pentru a scăpa de acea executare, pentru că faptele se prescriu … Domnu Cherecheș, cum este? Dacă vreți să scăpați de închisoare dați banii înapoi pe care i-ați furat, șpăgile alea enorme, chestiile alea, sau nu vreți să dați înapoi ce ați furat”, a strigat Ceaușescu.

Primarul din Baia Mare nu a făcut declarații și a continuat să se deplaseze spre mașina cu care a venit.

Cererea de strămutare s-a respins

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis cu majoritate de voturi ca dosarul de corupție, în care primarul Cherecheș este judecat pentru luare de mită, să nu fie strămutat de la Curtea de Apel Cluj.

Cu alte cuvinte, primarul din Baia Mare a dorit ca apelul procesului său de corupție, care se judecă la Curtea de Apel Cluj, să fie judecat de o altă Curte de Apel din România.

Doar că pentru asta, primarul Cherecheș a depus o cerere de strămutare care s-a judecat azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia a fost una nefavorabiă pentru Cherecheș, urmând ca în viitor, procesul să se judece la Curtea de Apel Cluj.

”Cu majoritate Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 octombrie 2023”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *