Primarul din Baia Mare îi sfidează pe judecătorii clujeni. A cerut pentru a doua oară strămutarea dosarului

Posted by

În cursul zilei de marți, la Curtea de Apel Cluj a fost programat un alt termen de judecată din procesul de corupție care îl privește pe primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Fixat pentru ora 13, procesul a început cu o amânare, după ce primarul a depus prin registratura instanței o cerere de strămutare.

Cătălin Cherecheș nu s-a prezentat la proces pe motiv că se află la spitalul din Baia Mare, unde a fost internat cu suspiciunea de infarct.

Primarul din Baia Mare nu s-a prezentat din nou la proces.
Primarul din Baia Mare nu s-a prezentat din nou la proces.

Cererea de recuzare a fost judecată de un alt complet, Cherecheș fiind amendat cu 5.000 de lei pentru abuz de drept.

”Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnelor judecător M.Ş. şi G.RF.H., astfel cum a fost formulată de către inculpatul Cherecheș Cătălin. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. În temeiul art. 283 alin. 4 lit. n din C.pr.pen., aplică inculpatului o amendă judiciară în cuantum de 5.000 lei”, se arată în verdict.

Articolul invocat de magistrați se referă la abuzul de drept constand in exercitarea cu rea-credinta a drepturilor procesuale si procedurale de catre parti, reprezentantii legali ai acestora ori consilierii juridici.

A depus cerere de strămutare

După acastă etapă, judecătorul de ședință a anunțat că primarul din Baia Mare și-a concediat toți avocații.

În plus, el a depus și o cerere de strămutare a procesului la o altă instanță egală în grad. Cererea a fost trimisă pentru judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, aceasta fiind a doua, în decursul ultimului an.

Primarul a mai depus o cerere de strămutare care a fost respinsă de judecătorii de la instanța supremă.

Procesul s-a amânat pentru 29 septembrie

În cele din urmă, în lipsa avocaților și a primarului Cherecheș, judecătorul a anunțat că la următorul termen va fi prezent și un aocat din oficiu care va avea sarcina de a-i asigura acestuia apărarea.

Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 29 septembrie 2023, la ora 10.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fiind condamnat la instanta de fond, Tribunalul Cluj, la cinci ani de închisoare cu executare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *