, ,

Primarul Emil Boc îi acuză pe activiști că se opun proiectelor de infrastructură ale Clujului. „Când staţi în trafic, mergeţi şi le plângeţi pe umăr la activiştii civici”

Posted by

Primarul Emil Boc se declară extrem de dezamăgit de activiștii civici care blochează marile proiecte de infrastrucutră a ale Clujului, „cu orice preţ”. Acesta susține că îi este lehamite de petițiile inițiate de activiștii de mediu însă le acceptă deoarece România este un stat democratic.

„Când staţi în trafic, mergeţi şi le plângeţi pe umăr la aceşti activitşi civici, pentru că ei vor să blocheze centura metropolitană a Clujului. Din nou, cu obiceiuri de acestea de a inventa lucruri care nu există în realitate. Doresc comunitatea noastră blocată, cantonaţi în trafic, în poluare, pur şi simplu se opun. Îmi e lehamite de astfel de iniţiative, dat trebuie să le accept că este democraţie. Eu muncesc de 5 ani de zile, pe rupere, pe toate canalele, să pot trece Clujul al nivelul următor, aşa cum am făcut şi în trecut, cu autostrada, B-dul Muncii”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Platforma Declic a inițiat alături de alte asociaţii civice mai multe petiţii împotriva centurii metropolitane, iar în una dintre acestea se cere stoparea construcției centurii metropolitane și a drumurilor de legătură cu aceasta, invocându-se faptul că sunt distruse importante suprafețe de pădure din Baciu, Făget și Hoia.

 „Noi, cetățeni ai orașului Cluj-Napoca și ai comunelor limitrofe, vă solicităm să nu permiteți construcția centurii metropolitane (și a drumurilor de legătură cu aceasta) prin traversarea brutală, de suprafață, a pădurilor Hoia-Baciu și Făget, distrugând natura„. 

Centura Metropolitană va avea o lungime de 41,8 kilometri și 20 de noduri rutiere.Traseul centurii va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, va traversa zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca (prin Făget). La Apahida se va face joncţiunea cu Centura Vâlcele – Apahida.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *