,

Primarul infractor din Beliș a fost condamnat definitiv! Peste câteva zile candidează din nou!

Posted by

Curtea de Apel Cluj a decis azi, 21 septembrie 2020 să respingă apelul formulat de primarul din Beliș, Viorel Matiș, în dosarul în care este acuzat de dare de mită.

Acest lucru înseamnă că Matiș a rămas condamnat pentru dare de mită, în baza unei sentințe primită la Tribunalul Cluj.  ”Condamnă pe inculpatul Matiș Viorel V, la pedeapsa de:-1 (un) an şi 4 ( patru ) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 al. 1 C.pen. rap. la art. 308 al. 1 C.pen. cu art. 35 al.1 C.pen. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. … În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei orașui Huedin sau la Primăria comunei Mănăstireni pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 290 al. 5 C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumelor de 200 euro şi 1000 lei consemnate pe numele acestuia la sucursala Unicredit Bank Sa Cluj-Napoca, conform recipiselor de consemnare nr. 199880052/28.03.2018 şi 199880053/28.03.2018( aflate la filele 129-130 ale dosarului). Menţine în vederea confiscării speciale măsura sechestrului asigurator asupra sumelor de 200 euro şi 1000 lei consemnate pe numele acestuia la sucursala Unicredit Bank Sa Cluj-Napoca”, a se arată în sentința de bază.

Matiș a fost condamnat după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un jurnalist pentru a nu mai scrie despre neregulile de la Primăria Beliș.  Edilul comunei Beliș, Matiș Viorel a fi fost prins în flagrant de către un procuror de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce ar fi acordat mită unui jurnalist clujean pentru a-l determina pe acesta să nu mai publice materiale despre el și Comuna Beliș.

„Bun găsit, la ceas de seară! Pentru a pune capăt speculațiilor, ne vedem obligați să facem o precizare: confirmăm că Viorel Matiș, primarul din Beliș, a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce încerca să cumpere cu bani tăcerea unui reporter INFO Huedin și Ziarul Clujean. Pentru că suntem parte în dosar, nu putem face alte precizări la acest moment”, a scris jurnalistul Ionuț Doduț.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *