Primul clujean obligat să poarte brățară electronică. Poliția va aplica această măsură la scară largă

Posted by

Un bărbat din Cluj Napoca a fost obligat de instanța de judecată să poarte o brățară electronică de supraveghere.

Lucian Andruc a fost obligat să poarte o brățară de monitorizare.
Lucian Andruc a fost obligat să poarte o brățară de monitorizare.

Lucian Andruc a fost arestat la domiciliu după ce a comis mai multe infracțiuni minore, printre care și distrugere.

Judecătoria Cluj Napoca a respins cererea de arestare preventivă în cazul lui Andruc, dar a admis ca acesta sp fie plasat în arest la domiciliu.

”Dispune arestarea la domiciliu a inculpatului Andruc Lucian, fără antecedente penale, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2023 până la data de 02.12.2023, inclusiv … obligă inculpatul să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere, …, obligă inculpatul să respecte obligaţia prev. de art. 215 alin. 2 lit. g) C.proc.pen., respectiv să se supună unor măsuri de control , îngrijire sau tratament medical, în special ăn scopul dezintoxicării”, se arată în sentință.

A aruncat cu o trotinetă în parbrizul unei mașini

La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, într-un imobil situat pe o stradă din cartierul Mănăștur, un tânăr ar fi distrus mai multe bunuri, ulterior părăsind apartamentul.

Din primele verificări efectuate la fața locului, echipajul de poliție a constatat că persoana în cauză este un tânăr, de 25 de ani, din județul Suceava, care ar fi fost găzduit în acel imobil de către persoana care se afla în chirie.

În urma activităților investigativ-operative, tânărul a fost depistat de polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, în jurul orei 11.30, pe strada Clinicilor din municipiu.

Totodată, polițiștii au stabilit că după ce ar fi părăsit imobilul, acesta ar fi intrat într-un supermarket, unde ar fi produs mai multe pagube la raioanele de băuturi alcoolice.

Ulterior, pe Calea Mănăștur din municipiu, tânărul ar fi distrus luneta unui autoturism cu o trotinetă electrică destinată serviciilor de închiriere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *